,

Πόσες αλήθειες κρύβονται μέσα σε ένα “πλάκα κάνω!”;

Όλες μα όλες οι αλήθειες γίνονται πάνω σε λόγια πλάκας. Εκεί υπάρχει η μεγαλύτερη αλήθεια. Προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από ένα αστείο για να πούμε τις μεγαλύτερες αλήθειες. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται την ειλικρίνεια και προσπαθούν να την κουκουλώσουν με ένα αστείο. Ένα αστείο που σε βάζει σε σκέψεις, γιατί πλέον ξέρουμε ότι σε όλα υπάρχει μια δόση πραγματικότητας. Λέμε συνήθως την πιο σκληρή αλήθεια και για να ελαφρύνουμε το κλίμα πετάμε την γνωστή ατάκα “πλάκα κάνω”. Άραγε πόσες φορές να το έχουμε πει στην δική μας καθημερινότητα; Πλάκα κάνω… και οι λέξεις γίνονται ξυράφι, πετάς μια έκφραση και ένα χαμόγελο και όλα καλά.


Τα λόγια στην ζωή δεν είναι πλάκα. Όλα λέγονται για κάποιο λόγο. Σε έναν κόσμο γεμάτο ψέματα και γεμάτο πλάκες, τι να ισχύει τελικά; Μήπως χαθήκαμε σε ένα αστείο που δεν ξέρουμε πού αρχίζει και πού τελειώνει; “Πλάκα κάνω” όταν γράφω ό,τι η ψυχή προστάζει. Μια αλήθεια έχει πολλούς τρόπους να ειπωθεί, αλλά μέσα σε ένα αστείο γίνεται πιο γλυκιά. Ίσως έτσι νιώθουν όσοι λένε “έλα, πλάκα κάνω”, ενώ μέσα στο βλέμμα βλέπεις όλες τις αλήθειες που καίνε σαν φωτιές.

Άνδρεα Αρβανιτίδου


https://www.andreaarvanitidou.com/


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading