,

Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω, φταίει η ζωή που είναι μικρή…

Είναι κι αυτές οι φοβίες που τις κουβαλάς πάντα μέσα σου, ένα βαρύ φορτίο στην ψυχή σου! Φεύγουν, ξαναέρχονται, μα ποτέ δεν εξαφανίζονται. Ποτέ σου δεν δέχτηκες την απώλεια ενός δικού σου ανθρώπου, τον θάνατό του και όσο μεγαλώνεις, αυτή η φοβία γίνεται τεράστια! Ποιοι θα σε αφήσουν και ποιους θα αφήσεις εσύ πίσω… Φοβάσαι που μεγαλώνεις, δεν σου αρέσει και όχι γιατί θα κάνεις ρυτίδες ή θα αλλάξει το σώμα σου, αλλά γιατί αναπολώντας το παρελθόν, βλέπεις πως χάθηκαν πολύτιμα χρόνια γιατί πήρες αποφάσεις “στο πόδι”, χωρίς να σκεφτείς την κατάληξη, αλλά πολύ παραπάνω τις συνέπειες! Δεν μιλούσε η λογική, μόνο η καρδιά, ο παρορμητισμός και το συναίσθημα!


Όμως λες και κάποιος από εκεί “ψηλά” σε φυλούσε, το ένιωθες κι ακόμη το νιώθεις ότι είναι εδώ. Και είναι ο φύλακας άγγελός σου! Όλοι έχουμε έναν φύλακα άγγελο, αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει! Ο δικός μου ήταν εκεί σε κάθε μου κατήφορο, όταν είπα “δεν υπάρχει άλλο, πέφτω στο κενό, καταρρέω!”. Και βρήκα μία δύναμη που ούτε εγώ πίστευα ότι υπάρχει μέσα μου και το φως του άνοιξε τα μάτια μου και βγήκα απ’ την πλάνη! Θυμάμαι κάποτε ένα πολύ σημαντικό άτομο στην ζωή μου, μου είχε πει “δεν αποδέχομαι τον θάνατο, γιατί η πίστη μου δεν είναι βαθιά και μεγάλη, ότι ήρθαμε στον κόσμο για μια και μοναδική φορά και πως ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!”.

Φοβάσαι που μεγαλώνεις και δεν φταις εσύ, ειδικά τώρα που όλα γίνονται πιο έντονα μέσα σου… Φοβάσαι που μεγαλώνεις και πας πίσω στον χρόνο, όταν ήσουν παιδί που σου έλεγαν “έχεις όλη την ζωή μπροστά σου!”, αλλά δεν σε άγγιζαν εκείνα τα λόγια, ήσουν παιδί με το αθώο μυαλό και την αγνή σου ψυχή και δεν σε ένοιαζε τι έρχεται… Αν με ρωτούσες αν ήθελα να ξαναγεννηθώ θα σου απαντούσα “Ναι! Να κερδίσω τον χρόνο που έχασα και να μη βιαστώ να ζήσω!”. Δυστυχώς πόσο μικρή είναι η ζωή δεν φαντάζεσαι και όπως λέει και ένας στίχος από ένα αγαπημένο μου τραγούδι “δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω, χτυπάει πισώπλατα ο χρόνος, δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω φταίει η ζωή που είναι μικρή”…


Ρέα Παπά


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading