,

Προετοιμασία της επιδερμίδας για το μακιγιάζ

Γειά σας φίλοι μου! Σε αυτή την ανάρτηση θα πούμε για την προετοιμασία της επιδερμίδας μας πριν την τοποθέτηση του μακιγιάζ, σε μόλις πέντε απλά βήματα.


  1. Πλένουμε καλά τα χέρια μας.
  2. Καθαρίζουμε το πρόσωπο με γαλάκτωμα ή τζελ ή ειδικό σαπούνι (σε περίπτωση ακμής), με σφουγγάρι προσώπου ή γάντι και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.
  3. Στεγνώνουμε την περιοχή με ταμποναριστές κινήσεις. Εδώ να τονίσω πως η απολέπιση είναι προαιρετική, καθώς δεν συνιστάται σε όλους τους τύπους δέρματος, όπως και σε περιπτώσεις που υπάρχει πχ. ακμή. Επίσης, προσοχή με τις μάσκες προσώπου. Αν κάνετε θεραπεία με οξέα φρούτων για την καταπολέμηση της ακμής, δεν συνιστάται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και σε ανοιχτές πληγές. Προτιμήστε μάσκα tea tree ή τοποθετήστε τοπικά αιθέριο έλαιο tea tree. Εδώ να προσθέσω πως η τοποθέτηση του ελαίου γίνετε με μπατονέτα, που έχουμε βουτήξει την άκρη της σε έλαιο καρύδας ή νερό.
  4. Βάζουμε με ένα βαμβάκι τονωτική λοσιόν ή ροδόνερο, αφήνουμε μερικά λεπτά να στεγνώσει και απλώνουμε την ενυδατική κρέμα ή σέρουμ με ανοδικές κινήσεις.
  5. Προαιρετικά, συνεχίζουμε με την αντηλιακή κρέμα της αρεσκείας σας.

 

Tips by Dina

 


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading