, , ,

Απιστία, πράξη ασυγχώρητη;

Μπορείς να συγχωρέσεις την απιστία; Η απλά είσαι από τις γυναίκες που αποχωρούν δίχως δεύτερη σκέψη;


Είσαι νέα, ελεύθερη, δεν εξαρτάσαι από κανέναν και θεωρείς την απιστία λάθος ασυγχώρητο. Δεν διανοείσαι πως θα συγχωρέσεις ποτέ σου άντρα που θα σε απατήσει. Είσαι απόλυτη.

Έπειτα παντρεύεσαι τον άνθρωπο σου και εξακολουθείς να έχεις τις ίδιες απόψεις. Μάλιστα κάθε φορά που βρίσκεις ευκαιρία, του υπενθυμίζεις πως αν τολμήσει να κάνει κάτι, θα πάρεις το καπελάκι σου και θα φύγεις.


Περνώντας όμως ο καιρός, αποκτώντας οικογένεια κι έχοντας ζήσει τόσες στιγμές, αρχίζεις σιγά σιγά να αναθεωρείς και να ρίχνεις λίγο νερό στο κρασί σου με την ιδέα πως μπορεί και να σου τα “φορέσει” λίγο. Αρχίζεις να μαλακώνεις στη σκέψη μιας πιθανής απιστίας και να μην είσαι τόσο κάθετη. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να την αποδεχτείς, αλλά δεν μπορείς και να διαλύσεις τα είκοσι χρόνια συμβίωσης με τον άνθρωπό σου, έτσι αβίαστα χωρίς μια δεύτερη σκέψη, χωρίς προσπάθεια… χωρίς να σκεφτείς τα παιδιά σου. Ποιος ξέρει; Ίσως αν προσπαθήσεις, τελικά και να μπορέσεις να συγχωρήσεις. Η συγχώρεση είναι το μεγαλείο της ψυχής.

Το είδος της απιστίας ή τον λόγο για τον οποίο έγινε, θα ψάξεις εσύ να τον βρεις, ωστόσο σκοπός σου είναι να εστιάσεις στον εαυτό σου, στα όρια σου και στο αν εσύ μπορείς να συγχωρέσεις και να συνεχίσεις. Μπορείς να εξακολουθείς να κοιτάς τον σύντροφό σου στα μάτια δίχως αμφιβολία; Μπορείς να έχεις τη ψυχική δύναμη που χρειάζεται για να συνεχίσεις να τον αγαπάς; Συζήτησε με τον εαυτό σου και πάρε την ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ!

της Σοφίας Β.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading