Σύμφωνοι… o χωρισμός είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, ακόμη κι αν εσύ το αποφάσισες. Ο χωρισμός όμως συνεπάγεται και άλλες, παράπλευρες απώλειες που ίσως δεν τις είχες σκεφτεί πριν…

Μία από αυτές, είναι οι φίλοι. Σαν ζευγάρι λογικό είναι να είχατε κάποιους κοινούς φίλους, που μπορεί να τους γνωρίσατε μαζί, μπορεί να ήταν από πριν φίλοι του ενός ή του άλλου, αλλά παρ’ όλα αυτά είχατε δέσει και κάνατε καλή παρέα. Τι γίνεται τώρα όμως; Τι γίνεται μετά τον χωρισμό; Αναγκάζεσαι να χωρίσεις και με τους φίλους;

Δυστυχώς το να κρατήσεις μια φιλία, όταν ειδικά προήλθε από το περιβάλλον του πρώην σου, είναι αρκετά δύσκολη κατάσταση. Και αυτό γιατί, θέλεις δεν θέλεις πάνω στις συζητήσεις σίγουρα θα αναφερθεί ο πρώην και φυσικά σε κοινές κοινωνικές εμφανίσεις θα πρέπει να υποστείς να τον ξαναδείς (ίσως και με άλλο ταίρι). Επίσης, είναι αρκετά δύσκολη η θέση του φίλου, που θα πρέπει να μπει στη μέση και να κρατήσει τη φιλία και με τους δύο καθώς και τις ισορροπίες ανάμεσα στις δύο ξεχωριστές πλέον, φιλίες.

Αν όχι από την αρχή, σταδιακά λοιπόν αυτή η φιλία θα αρχίσει να χάνει έδαφος και με τον καιρό και οι δύο πλευρές θα καταλάβουν ότι μια τέτοια σχέση είναι ανέφικτο να συνεχιστεί. Η φιλία που μπορεί ίσως να επιβιώσει, είναι μόνο αυτή που υπήρχε και πριν τη σχέση. Ήταν δηλαδή προσωπικός φίλος του ενός ή του άλλου.

 

Της Χρύσας Αβραμίδου

 

Συντάκτης

  • TheWomen

    Γυναίκα…Σύζυγος, εργαζόμενη, μητέρα, νοικοκυρά, ερωμένη… 1000 ρόλοι να χωρέσουν ασφυκτικά σε ένα έρμο 24ώρο! Μαζί θα γελάσουμε, θα κλάψουμε, θα προβληματιστούμε, θα συζητήσουμε με & για όλα όσα απασχολούν τη σημερινή γυναίκα!

    View all posts

Μία απάντηση στο “Όταν χωρίζουν οι φίλοι”

Απάντηση

OTHER POSTS

Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading