Πίστευα και πιστεύω ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να νιώθεις, όχι απλά ζωντανός, αλλά κι ότι αξίζει να ζεις, αξίζει να συνεχίζεις, άσχετα από κατραπακιές: η ΕΛΠΙΔΑ! Είναι μια φλόγα, άλλοτε καίει με όλη της τη δύναμη κι ενίοτε αργοσβήνει από αεράκι απογοήτευσης. Το παν είναι να μείνει αναμμένη με κάθε τρόπο, με όποιο κόστος. Είναι ο λόγος που μπορείς να ξυπνάς με χαμόγελο ή έστω με όρεξη για να ρουφήξεις τις στιγμές. Η αιτία να νιώθεις δυνατός άνθρωπος και να πολεμήσεις, να διεκδικήσεις, να συγχωρέσεις, να ονειρευτείς, να ξεχάσεις. Είναι το πιο όμορφο δώρο που οφείλεις στον εαυτό σου και η υπέρτατη απόδειξη αγάπης για άλλους. Ελπίζοντας, δεν σημαίνει ωστόσο ότι κάθομαι και τα περιμένω όλα έτοιμα ή μαγικά να έρθουν. Κάνω τα πάντα πρώτα εγώ, ωθούμενη από τούτη τη φωτιά και προσδοκώ με κάθε δικαίωμα έπειτα.

Αυτό το υπέροχο κεράκι που λέγεται ελπίδα, δε ζητά παρά μόνο πίστη για να μη σβήσει. Σκέψου πόσο νόημα δίνει στη ζωή σου αυτή η λεξούλα και δες αν έχει κάτι να σου προσφέρει η γκρίνια και η μεμψιμοιρία. Ναι, είναι μαγεία να μην επιτρέπεις τη φλογίτσα αυτή να σβήσει, γιατί θα σου φέρει ονειρεμένα πράγματα. Ναι, είναι μαγεία να έχεις αυτό το κεράκι οδηγό, αλλά και στήριγμα. Είναι απλά μαγεία η κάθε ανάσα, η κάθε στιγμή. Απόλαυσε το καθετί, την κάθε εικόνα, την όποια μυρωδιά, το όποιο άγγιγμα… νιώσε στο απόλυτο κάθε συναίσθημα, κάθε λέξη ή σιωπή. Άσε να σε παρασύρει και να σε γητέψει το πιο απλό, το όποιο δεδομένο, πριν γίνει ζητούμενο. Μάθε τις επιθυμίες μα και τους φόβους σου, γιατί αμφότερα χρειάζονται την ελπίδα. Γίνε ΕΣΥ μια ελπίδα!!!


Θώμη Μπαλτσαβιά

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.