Πολλές φορές αναρωτιέσαι, γίνεται αυτός ο άνδρας να σου είναι πιστός; Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να θέλει μόνο εσένα, να σε κοιτάει στα μάτια και να  λιώνει σαν το κερί; Είναι δυνατόν να ενδιαφέρεται σοβαρά, ένα μέλλον να χτίσει μαζί σου; Να ταιριάζετε, να έχετε τόσα κοινά; Γίνεται πριν σκεφτείς κάτι, να το έχεις στην  αγκαλιά σου χωρίς να αγανακτήσει ή να στο χτυπήσει κατάμουτρα για το τι δίνει για σένα; Να μην ζητάει τίποτα, παρά μόνο να είσαι καλά εσύ και αυτός θα είναι ευτυχισμένος; Να μην θέλει ανταλλάγματα, να μην περιμένει να του ανταποδώσεις ό,τι καλό σου προσφέρει; Γίνεται στα δύσκολα να μην δειλιάζει, παρά μόνο να ξέρει το καλύτερο χαμόγελο, την καλύτερη συμβουλή και συμπαράσταση να σου προσφέρει; Στα μάτια του να παραβλέπει όλες τις ατέλειές σου και εσύ στα δικά του να βλέπεις μόνο τα προτερήματά του αντίστοιχα;

Ναι, μιλάω για την ανιδιοτελή αγάπη, την ξέρεις; Την έχεις έστω ακουστά; Ε, όχι θα μου πεις «Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό», “It’ s too good to be true” που λένε και οι Άγγλοι. Ε, ναι θα σου πω, γιατί όχι; Γιατί να μην είναι αλήθεια επιτέλους για μια φορά στη ζωή σου; Γιατί να μην το δικαιούσαι και εσύ να το ζήσεις, μέχρι τα βαθιά σου γεράματα; Να βρεις τον άνθρωπο που ακόμα και στα 80, θα σε βλέπει σαν το κοριτσάκι του, όπως την πρώτη μέρα, που σε γνώρισε. Να σε κρατάει από το χέρι, να σε προστατεύει και να είσαι μοναδική γι’ αυτόν, όπως και εσύ θα τον έχεις μοναδικά φυλαγμένο στη καρδιά σου.


Σαν τα ζευγάρια που βλέπουμε καμιά φορά στο δρόμο, χέρι χέρι να περπατούν σαν να μη πέρασε μια μέρα από τη πρώτη νιότη τους, από την πρώτη φλόγα τους ο ένας για τον άλλον. Καμιά δυσκολία να μην αφήνεις να σε επηρεάζει, να μην υπάρχει αυτή η επιλογή ούτε σαν σαν σκέψη από το μυαλό. Αν τον βρεις, κράτα τον γερά να μην σου φύγει!

Joanna Sou


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.