Είναι λίγα τα πράγματα για τα οποία μετανιώνω και έτσι πρέπει να είναι η ζωή. Πότε να μην μετανιώσεις για στιγμές, γιατί αυτές σε έκαναν αυτό που είσαι. Ακόμα κι αν μου έλεγε τώρα κάποιος να αλλάξω κάτι, νομίζω ότι πάλι τα ίδια λάθη θα έκανα. Αν ζούσα ξανά, στα ίδια μονοπάτια θα περπατούσα, τα ίδια αγκάθια θα πατούσα, γιατί αυτό ήταν γραφτό να γίνει. Επιλογές που έπρεπε να γίνουν και αποφάσεις που δεν άλλαξαν για να φτάσω στο σήμερα και να αναπολώ αν κάτι έπρεπε να γίνει αλλιώς. Μα αν γινόταν αλλιώς, θα ήμουν εδώ μπροστά να έχω πάρει τα μαθήματά μου; Να έχω καταλάβει τελικά τι είναι ζωή και τι αγάπη; Αν δεν έκανα όλα τα λάθη, θα είχα μάθει άραγε τον σκοπό που έμεινα εδώ περνώντας δυο φορές μέσα από τον θάνατο;

Νομίζουμε ότι θα μπορούσαμε να αντιστρέψουμε τα άσχημα που ήρθαν στο διάβα μας, ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει. Χωρίς τις επιλογές που πήραμε, δεν θα μαθαίναμε ποτέ τον ίδιο μας τον εαυτό. Μέσα από τα λάθη αρχίζουμε να βλέπουμε τα θέλω μας, να κοιτάμε τον εαυτό μας και να είμαστε ευτυχισμένοι πάνω απ’ όλα εμείς. Αν γυρίσω πίσω, το μόνο που θα άλλαζα ήταν η εμπιστοσύνη που απλόχερα έδινα εδώ κι εκεί. Πολλές αρχές είχε η δική μου ζωή, πολλά τα ίδια λάθη, έμαθα τελικά; Έγινα πιο σκληρή; Αυτό που έγινε δεν ήταν να αλλάξω τον χαρακτήρα μου, απλά έμαθα να βλέπω τι αξίζω. Αν ζήσω πάλι από την αρχή, στα ίδια θα γυρίσω, γιατί αν αλλάξω ρότα, εσένα δεν θα γνωρίσω. Προτιμώ να πληρώσω το ίδιο τραγικό τίμημα, πάρα να μην σε νιώσω έστω μια φορά.


Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.