Και αγχώνεσαι και τρώγεσαι, τι θα πει ο ένας και τι θα πει ο άλλος. Φίλοι και οικογένεια, οικογένεια και φίλοι. Μα εκείνοι δεν βλέπουν με τα μάτια, όσα βλέπουν τα μάτια της καρδιάς. Κανείς δεν πρόκειται να σε καταλάβει, κανείς δεν πρόκειται να σε νιώσει. Διάλεξες ένα δύσκολο μονοπάτι και αυτό το μονοπάτι κρύβει πολύ μοναξιά. Μα σου υπόσχομαι, δεν θα είναι για πάντα έτσι. Μόνο εσύ ξέρεις την δική σου ευτυχία και πρέπει να παλέψεις γι’ αυτήν.

Στην ζωή τίποτα δεν μας χαρίζεται και τίποτα δεν έρχεται από μόνο του. Κάθε μέρα είναι μια πάλη, άλλοτε πιο εύκολη και άλλοτε πιο δύσκολη. Μα όταν έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένος, η κάθε πάλη σε φέρνει πιο κοντά στο φως. Και κάθε πάλη που κερδίζεις, σε κάνει πιο δυνατό και αποφασισμένο να παλέψεις και άλλο για την προσωπική σου ευτυχία. Θέλεις μια συμβουλή; Η ζωή είναι μόνο μία και είναι δική σου και μόνο δική σου. Όταν το καταλάβεις αυτό, θα αρχίσεις να δίνεις νόημα στην κάθε σου στιγμή. Θα διεκδικείς την ευτυχία σου, χωρίς να σκέφτεσαι τι θα πει ο ένας και τι θα πει ο άλλος. Και θα δεις, πως τότε θα έλξεις ανθρώπους γύρω σου που και θα σε καταλαβαίνουν και θα σε νιώθουν. Που θα χαίρονται πραγματικά με την χαρά σου και θα βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους σε αυτήν.


Και η ευτυχία σου θα πολλαπλασιάζεται. Μα ο δημιουργός της θα είσαι πάντα εσύ και μόνο εσύ. Η ζωή είναι δική σου και έχεις στα χέρια σου, όλα τα πινέλα, να την ζωγραφίσεις όπως θέλεις. Και όταν ξεκινήσεις την ζωγραφική, θα δεις πόση μαγεία κρύβει η κάθε πινελιά. Βέβαια θα κάνεις και μουντζούρες ενδιάμεσα, είναι και αυτές μέσα στην ζωή. Και έχουν και αυτές την δική τους, μοναδική ομορφιά. Μέσα από τις μουντζούρες θα αναγεννιέσαι και θα παίρνεις φόρα για τις καλύτερες ζωγραφιές της ζωής σου. Αρκεί να παραμένεις πιστός στον εαυτό σου. Να έχεις όραμα και στόχους για την δική σου ευτυχία. Και τότε όλα σου τα βήματα θα σε οδηγούν εκεί.

Έλενα Λουκά


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.