Μου αρέσουν οι άνθρωποι που ξεσηκώνουν την ψυχή μου, που μιλούν με αλήθειες, που φυσούν ζωή στη ζωή μου, αυτοί που με καταλαβαίνουν χωρίς να λέω πολλά, με άπειρη δύναμη στην καρδιά, που με την έγνοια τους φωτίζουν τον δρόμο μου, που δίνουν σχήμα και μορφή στις ημέρες μου, που με αφήνουν να κοιτώ ψηλά και ακόμη πιο πέρα μακριά. Μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που αγκαλιάζουν σφιχτά, αυτοί που τολμούν, που για αγάπη δεν φοβούνται να μιλούν, που έχουν και λίγη τρέλα (ή πολύ), που τα λένε έξω από τα δόντια, που έχουν όνειρα και όραμα, που με ακούν όταν μιλώ και δεν φλυαρούν. Μου αρέσει η διαφορετικότητά τους που διαχέει κάτι φρέσκο στη ζωή μου, το χιούμορ κι η ευστροφία τους.

Οι λίγοι, αλλά ιδιαίτεροι αυτοί άνθρωποι, αναδεικνύουν και τις πιο βαθιές πτυχές της ύπαρξής μου και σαν φώτα που λάμπουν στο σκοτάδι, αγγίζουν την καρδιά μου με τρυφερότητα. Είναι αυτοί που έχουν τον τρόπο να μεταμορφώνουν τις συνηθισμένες στιγμές σε ανεκτίμητες, γεμίζοντάς τες με ουσία και χρώμα ζωντάνιας. Μιλούν με λόγια που διαπερνούν την επιφάνεια της καρδιάς μου και φτάνουν ως βαθιά μέσα μου και μένουν ζεστά εκεί, για πάντα. Ανοίγουν πόρτες προς ανεξερεύνητα συναισθήματα και σκέψεις και μέσα από τις αλήθειες που μοιράζονται μαζί μου, δημιουργούν γέφυρες εμπιστοσύνης που συνδέουν τις ψυχές μας με αόρατους κρίκους. Είναι αυτοί, οι ελάχιστοι και ξεχωριστοί, που με κάνουν να νιώθω πραγματικά ζωντανή, οδηγώντας με λίγο λίγο κάθε μέρα στην πιο αυθεντική πλευρά του εαυτού μου. Ποιοι άνθρωποι αρέσουν σε εσάς;


Ελένη Ισπόγλου – Συγγραφέας
https://www.facebook.com/eispoglou/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.