Η σιωπή κρύβει τις μεγαλύτερες αλήθειες και εκείνο τον πόνο της ψυχής που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Η απουσία του ήχου κυριαρχεί με ένα βαθιά θαμμένο νόημα στη μεστή κρυψώνα των ανείπωτων συναισθημάτων. Σιωπάς γιατί κουράστηκες να μην εισακούεσαι και θέλεις να πεις τόσα πολλά, χωρίς ταμπέλες, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς εμπόδια, αβίαστα και ελεύθερα. Στην αφάνεια των λέξεων εξομολογείς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου χωρίς να παρερμηνευθούν και να κατακριθούν. Σιωπάς γιατί δεν αναγνωρίστηκες όπως το είχες ανάγκη και το επιθυμούσες.

Σιωπάς γιατί κουράστηκες να αναμένεις, να παλεύεις, να προσδοκάς, να κατανοήσεις και ίσως να κατανοηθείς. Σιωπάς γιατί δεν έχεις τίποτα άλλο να πεις, το προσπάθησες με κάθε δυνατό τρόπο. Σιωπάς γιατί δεν πιστεύεις πια στα λόγια, αλλά μόνο στις πράξεις… Θες να μιλήσεις, αλλά δεν τολμάς πια! Κλείνεσαι μέσα σου, εσωτερικεύεις, ανεβάζεις τοίχους, κλείνεις κουρτίνες και ασφαλίζεις πόρτες. Δεν θέλεις άλλο πια να πληγωθείς. Απομονώνεσαι και προσμένεις! Όποιος έχει τα κότσια, θα κυνηγήσει, θα προσπαθήσει, θα ψάξει να σε βρει.


Μίλα! Μην τα κρατάς μέσα σου! Μην τα αφήνεις να λιμνάζουν, να βουλιάζουν, να πνίγεσαι και να μην μπορείς να αναρριχηθείς. Εσύ θα βασανίζεσαι και θα υποφέρεις. Η γη θα συνεχίζει να γυρίζει και οι άλλοι μια χαρά θα συνεχίσουν να περνούν. Στο μυαλουδάκι σου δεν μπορούν να εισχωρήσουν, να καταλάβουν αν εσύ ο ίδιος δεν τα ανακοινώσεις, δεν τα πεις. Μίλα, μην ντρέπεσαι και μην φοβάσαι. Πες ό,τι είναι να ειπωθεί, άσε τα λόγια να ξεχυθούν από μέσα σου και μην προσδοκάς να σε κατανοήσουν. Άδικος κόπος επί της ουσίας, δεν μπορεί να σε καταλάβει κανείς.

Απελευθερώσου από τα αν και τα γιατί και άφησέ τα στη ροή. Ξέσπασε, αφέσου, μην αφήσεις να στοιβάξουν οι σκέψεις μέσα σου και σε παρασύρουν. Μίλα! Φοβάσαι να έχεις σκέψη που σωπαίνει… Αναρωτήσου! Αν μπορούσες να πεις ό,τι σκέφτεσαι και νιώθεις, τότε γιατί να σιωπάς; Ο ήχος της σιωπής είναι εκκωφαντικός… Αλήθεια ή θάρρος! Θα μιλήσεις ή θα σιωπήσεις!


Stella

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.