Καλό άνθρωπο δεν σε κάνει το να μην βλέπεις, με τι έχεις να κάνεις απέναντί σου… Καλό άνθρωπο σε κάνει το πώς θα το διαχειριστείς, έτσι που να μην μολύνεις την σκέψη και την ψυχή σου… Η ζωή είναι μια διαδρομή με αφετηρία, στάσεις και τερματικό σταθμό. Σε κάθε στάση θα βρεις κάποιον ή κάποιους που θα συνεχίσετε μαζί. Με κάποιους η διαδρομή θα είναι μικρή, με άλλους μεγαλύτερη και με κάποιους λίγους θα φτάσετε στο τέρμα. Στον δρόμο μας θα βρούμε πολλούς γνωστούς, αλλά λίγους ανθρώπους καρδιάς. Αυτοί είναι οι δικοί μας άνθρωποι.

Βλέπε καθαρά τι έχει ο άλλος μέσα του και ανταποκρίσου έτσι όπως ανατράφηκες. Μοίραζε το χαμόγελό σου ανεξάρτητα ποιόν έχεις απέναντί σου και αν ο άνθρωπος αυτός σου κάνει κάτι και σε πληγώσει, να τον συγχωρέσεις, αλλά στο επόμενο λάθος που θα ξανακάνει, συγχώρεσέ τον και απομακρύνσου. “Συγχωρώ, αλλά δεν ξεχνώ τι μου διδάσκει η ζωή σε κάθε βήμα”. Αυτοί που δεν σε καταλαβαίνουν, δεν ανήκουν στον κόσμο σου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν προορίζονται για το μαζί. Μίλησε και εξήγησε τι σε πόνεσε στην πράξη του. Αν δεν τον νοιάζει, δεν θα το καταλάβει, θα το επαναλάβει στην πρώτη ευκαιρία.


Φύγε μακριά από ανθρώπους που σε κάνουν άλλο άνθρωπο από αυτό που είσαι ή θες να είσαι. Η απομάκρυνση είναι η καλύτερη απάντηση για να μην λερώνεις το μέσα σου. Όταν κάποιος σε πονάει, δεν σε αγαπάει… Τον νοιάζει μόνο ο εαυτός του και όχι οι γύρω του. Οι πληγές μπορεί να επουλωθούν με τον καιρό, όμως η ουλή μένει εκεί και σου το θυμίζει. Κράτα την ψυχή και την καρδιά σου καθαρή. Αυτά είναι που στο τέλος αξίζουν. Ένα πέρασμα κάνουμε σε τούτο τον κόσμο ας φροντίσουμε να το κάνουμε καλά, χωρίς να πληγώσουμε ψυχές… Άλλωστε στο τέλος όλα χάνονται και αυτό που μένει είναι μονάχα η ψυχή. Αυτό είναι που κάνει την διαφορά και την διαδρομή να αξίζει.

Στέλλα Παζάλου


Russet Feelings by Stella

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.