Είναι δύναμη το να μπορείς να περνάς χρόνο μόνος τελικά. Γιατί στους χαώδεις ρυθμούς της σύγχρονης εποχής, το να έχουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας αποτελεί πολυτέλεια. Το να επιδιώκουμε να μένουμε μόνοι θεωρείται έως και παράλογο.
Μερικές φορές όμως είναι αναγκαίο να μένουμε μόνοι. Χρειαζόμαστε χρόνο για εμάς. Για να ανασυγκροτηθούμε, να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις μας, να πάρουμε μια ανάσα, να αναλογιστούμε τι είναι αυτό που θέλουμε πραγματικά και τι ακριβώς κάνουμε για αυτό.

Δεν είναι κακό να βγεις μόνος να περπατήσεις, να πιείς έναν καφέ, να πας σε μια παράσταση ή μια εκδρομή. Όσο παράξενο ή ασύλληπτο κι αν ακούγεται, υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν. Και μάλιστα περνούν υπέροχα με αυτό. Γιατί όταν αισθάνεσαι τόσο ελεύθερος, το τι μπορεί να συμβεί δεν έχει όρια. Μπορείς να κάνεις γνωριμίες που δεν θα φανταζόσουν αλλιώς κι αν έχεις καλή διάθεση, πάντα περνάς καλά κι ας ξεκινάς μόνος. Παρέα πάντα βρίσκεται αν είσαι ανοιχτός σε αυτό.
Το να βγαίνεις έξω, να ταξιδεύεις, να κάνεις πράγματα μόνος, είναι δύναμη. Γιατί αν δεν αντέχεις ούτε εσύ ο ίδιος να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, πώς θα σε αντέξει οποιοσδήποτε άλλος;


Μαρία-Χριστίνα Δουλάμη 

*https://mcswhispers.wordpress.com/


*Instagram: @words_or_whispers

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.