Στο παζλ των συναισθημάτων, η αγάπη σίγουρα αποτελεί το πιο πολύτιμο κομμάτι, ένα φωτεινό διαμάντι που λάμπει μέσα μας με τρυφερότητα και πάθος. Αν και πολλοί προσπαθούμε να περιγράψουμε την αγάπη με λόγια, είναι ένα συναίσθημα που ξεπερνάει τα όρια της γλώσσας. Είναι αυτή η αθόρυβη δύναμη που συνδέει τις ψυχές μας και αφήνει στα πέρασμά της γλυκά σημάδια. Η αγάπη δεν είναι απλά μια συναισθηματική κατάσταση. Είναι κάτι ανεξήγητο που έχει τη δύναμη να διαμορφώνει εμάς και τις στιγμές μας και να τις κάνει πιο σημαντικές. Είναι το χαμόγελο που ξυπνά στα χείλη μας όταν ονειρευόμαστε αυτόν που αγαπάμε, το ζεστό συναίσθημα που μας πλημμυρίζει όταν ακούμε τη φωνή του και η ανυπομονησία που νιώθουμε να μοιραστούμε μαζί του στιγμές και σκέψεις μας.

Η αγάπη είναι εκείνο το αόρατο νήμα που δένει τις καρδιές μας, ενώνοντάς μας με έναν κόσμο βαθύτερο που μόνο εμείς μπορούμε να βλέπουμε, αλλά αντανακλάται στο πρόσωπό μας με μία λάμψη φωτεινή. Είναι η διαβεβαίωση ότι δεν είμαστε μόνοι μας, αλλά έχουμε κάποιον που μας αποδέχεται όπως είμαστε, με τις αδυναμίες και τις αρετές μας. Η αγάπη εκδηλώνεται με πράξεις, μικρές και μεγάλες, όταν μοιραζόμαστε τις χαρές και τις λύπες μας, όταν είμαστε παρόντες στις δύσκολες στιγμές. Αγάπη σημαίνει το να ακούμε προσεκτικά, χωρίς να κρίνουμε, και να προσφέρουμε αγκαλιές και λόγια στην ψυχή του άλλου με ειλικρίνεια.


Η αγάπη είναι απαράμιλλη στην ικανότητά της να επουλώνει πληγές και να φωτίζει το σκοτάδι. Είναι εκείνη που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, είναι το πνεύμα που μας καθοδηγεί προς την ανθρωπιά και τη δική μας αλήθεια. Είναι το εσωτερικό τραγούδι που κάνει τις στιγμές μας ουσιαστικές, τις εμπειρίες μας πλούσιες και τη ζωή μας πιο σημαντική. Ας αφεθούμε στην αγκαλιά της αγάπης και ας αφήσουμε τα τρυφερά της συναισθήματα να μας καθοδηγούν σε κάθε βήμα μας για να νιώσουμε τη βαθύτερη μεταμόρφωση της ψυχής μας.

Ελένη Ισπόγλου – Συγγραφέας
https://www.facebook.com/eispoglou/


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.