Εκπτώσεις συναισθημάτων, μισές τιμές στην ειλικρίνεια, ξεπούλημα σωμάτων και ό,τι άλλο «ζητήσει» η αγορά των σχέσεων, σήμερα στο κατάστημά μας! Πωλούνται σώματα γυμνασμένα, χωρίς μια ημέρα άσκησης, για τις γυναίκες στήθη, χείλια και οπίσθια παραγεμισμένα με σκευάσματα αυταρέσκειας. Αν πάρεις όλο το πακέτο, δώρο ένα ύφος μπλαζέ και μισό κιλό δήθεν με σταγόνες σνομπισμού. Για τους άνδρες προσφέρουμε κατασκευασμένο νεοπλουτισμό, με ασορτί ρολόι και αυτοκίνητο!

Στον πραγματικό κόσμο, στο αληθινό, εκεί που η προσπάθεια μετράει και ο εξυπνότερος ξεχωρίζει, τι αξία θα είχαν όλα τα παραπάνω; Καμία ίσως! Τότε γιατί είναι κοινωνικά πρότυπα; Τα γυναικεία πρότυπα δεν είναι sexy πλέον, είναι πορνό και αυτό δεν συνάδει με τις περισσότερες γυναίκες. Εκνευρίζομαι να προσφέρεται σαν όμορφο το πορνό, στις μικρότερες ηλικίες, η σύγχυση και η διαφορετικότητα καθορίζει χαρακτήρες. Ξέρετε όμως τι με εκνευρίζει περισσότερο; Δεν κάνουμε τίποτα να το σταματήσουμε, εξοικειωνόμαστε με την εικόνα, συνηθίζουμε τoν social-ικό «βιασμό» μας, ζούμε με απληστία. Να καταναλώσουμε, να πάρουμε εκείνο και το άλλο gadget, το όμορφο αυτοκίνητο, να φάμε σε «ατμοσφαιρικά» εστιατόρια και να πιούμε σε εναλλακτικά μέρη, κοιτώντας διακριτικά κώλους και «κλεφτά» τα πρόσωπα μην και «προδώσουμε» την δίψα μας για φροντίδα και αγάπη!


Κλείσε το κινητό σου, θα ήθελα να μιλήσουμε. Και αν όχι, απλά να αφεθώ λίγο πάνω σου, να μπω στην αγκαλιά σου και ας μην λέμε πολλά, αρκεί για τώρα. Αντέχεις ν’ απαλλαγείς, να ξεμπλέξεις μια και έξω από την κοινωνική εικόνα σου, από την εξάρτηση του δήθεν, από το κυνηγητό της ευτυχίας, ν’ αναγνωρίσεις λίγο από εσένα, στον καθρέπτη σου; Δεν θέλω άλλες εκπτώσεις καρδιάς, δεν θέλω να υπάρχει όριο στα όνειρά μου, μόνο εσύ να με κοιτάς με το βλέμμα της κατανόησης και της αποδοχής.

Ελένη Ρέγγα


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.