Το σπίτι μας δεν είναι απλά μια κατασκευή από τούβλα. Η ουσία της λέξης «σπίτι» κρύβει έναν χώρο γεμάτο συναισθήματα, αγάπη και ξεχωριστές αναμνήσεις. Ξεπερνά αυτό που βλέπουν τα μάτια και φτάνει στα βάθη των αισθήσεών μας. Το πραγματικό σπίτι μας είναι εκεί που βρίσκονται όσοι μας αγαπούν και είναι ένα μέρος που αντηχεί το νόημα της ύπαρξής μας. Θα μπορούσα να το πω και καταφύγιο αγάπης.

Εκεί οι καρδιές μας βρίσκουν παρηγοριά και περιτριγυρίζονται από τη ζεστασιά των ανθρώπων που μας αγαπούν άνευ όρων. Στην αγκαλιά του σπιτιού αυτού, ανακαλύπτουμε την αληθινή ουσία της αγάπης και τη χαρά του να μας φροντίζουν. Στο μέρος αυτό δεν είμαστε μόνο προστατευμένοι από τον έξω κόσμο, αλλά οι στενοί δεσμοί στοργής δημιουργούν μια αίσθηση συντροφικότητας που αποτελεί το ίδιο το θεμέλιο του κτίσματος. Εκεί γινόμαστε μάρτυρες μικρών χειρονομιών αγάπης που κάνουν τη ζωή όμορφη. Μία χαρούμενη «καλημέρα», ένα γέλιο και η συμπόνια μάς θυμίζουν ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το ταξίδι της ζωής και κάθε μέρα γίνεται μια ευκαιρία για να χτίσουμε αγαπημένες αναμνήσεις στην καρδιά μας.


Σπίτι μας γίνονται κι οι άνθρωποι μπροστά στους οποίους μπορούμε να είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός, χωρίς προσχήματα ή μάσκες. Ξέρουμε πως σε αυτούς είμαστε αποδεκτοί, ακόμη και με τα ελαττώματά μας. Σε αυτούς τους ανθρώπους μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας ελεύθερα, γνωρίζοντας ότι θα μας καταλάβουν και θα μας στηρίξουν. Αυτό το ασφαλές καταφύγιο μάς επιτρέπει να μοιραζόμαστε τις χαρές και τις επιτυχίες μας, καθώς και να αναζητούμε παρηγοριά σε περιόδους θλίψης και πόνου.
Στη φωνή και την αγκαλιά των αγαπημένων μας προσώπων, ανακαλύπτουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες και το κουράγιο να συνεχίσουμε να προχωράμε. Η αταλάντευτη υποστήριξή τους γίνεται πυλώνας σταθερότητας, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που μπορεί να φέρει η ζωή στον δρόμο μας. Εδώ μαθαίνουμε την αξία της συμπόνιας, της ενσυναίσθησης και της καλοσύνης. Καθώς γινόμαστε μάρτυρες της φροντίδας και της ανησυχίας των αγαπημένων μας προσώπων, μαθαίνουμε να επεκτείνουμε την ίδια αγάπη και στους γύρω μας, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία που ζούμε και όχι μόνο.

Συμπερασματικά, το σπίτι σας δεν είναι απλώς ένας φυσικός χώρος. Είναι εκείνο το μέρος ή οι άνθρωποι που γίνονται ένα κουκούλι αγάπης για εμάς. Είναι το μέρος όπου μας αγκαλιάζουν για αυτό που είμαστε, ένα μέρος όπου η αγάπη έχει συνεχής παρουσία κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, ανεξάρτητα από το πόσο πλούσια ή φτωχά είναι διακοσμημένο.


Ελένη Ισπόγλου – Συγγραφέας
https://www.facebook.com/eispoglou/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.