Άραγε πια να είναι η απάντηση σε μια κακία; Πολλές φορές νευριάζουμε και το δείχνουμε έντονα και αυτή είναι και η ευχαρίστηση του άλλου. Ίσως με νεύρα και βρισιές να δείχνουμε περισσότερο αδύναμοι και έτσι ο άλλος θα σκέφτεται ότι η κακία του πιάνει τόπο και θα το κάνει συνέχεια μόνο, και μόνο να σε βλέπει να γίνεσαι κομμάτια. Είναι η τροφή που αναζητάει για να τρέφει την άδεια ζωή του.

Μόνο το χαμόγελο είναι η απάντηση σε κάθε κακό σχόλιο. Το χαμόγελο αφοπλίζει τον άλλον, γιατί σε κάνει να δείχνεις αδιάφορος. Με ένα χαμόγελο παγώνει ο άλλος και δεν ξέρει τι να πει. Σε δείχνει αναίσθητο, αλλά στην ουσία αυτό που κάνει το χαμόγελο είναι να μην το παίρνεις μέσα σου, είναι η ασπίδα προστασίας σου για να προστατέψεις την ψυχική σου ηρεμία. Ένα χαμόγελο διώχνει καθετί κακό, βρίσκεται γύρω σου, μα και μέσα σου. Κακία και χαμόγελο, 0-1, ένα σκορ που δεν θα αλλάξει ποτέ. Για αυτό μην απαντάς με κακία, ρίξε ένα ωραίο γεμάτο χαμόγελο και νίκησε την τοξικότητα που έχουν οι γύρω σου.


Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.