Γέμισε έντονα χρώματα ο άσπρος καμβάς της ζωής. Ξυπνάς και ζωγραφίζεις αυτό που η μέρα σου επιφυλάσσει. Υπάρχουν όμως αυτοί οι άνθρωποι που μόλις ανοίξουν τα μάτια, βάζουν γκρίζα και άχνα χρώματα στον δικό τους λευκό καμβά. Μόνοι τους ορίζουν την ημέρα που θα είναι ένα ακόμα ναυάγιο. Χρώμα γκρίζο μέσα στην ψυχή, χωρίς ελπίδα. Σαν ανοίξεις τα μάτια δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι αρνητικά, δεν χρειάζεται το πινέλο να το βάλεις μέσα στην μαύρη μπογιά. Σκέψου έντονα χρώματα που σε κάνουν να χαμογελάς. Κόκκινο της αγάπης, του πάθους, της καινούριας αρχής.

Ο λευκός καμβάς είναι η αγνότητα που έχει η μέρα σαν ξυπνάς, ένα άγραφο κομμάτι αθώο, χωρίς σημάδι διάφανο. Στο χέρι σου είναι ποια θα είναι η πρώτη πινελιά που θα βάλεις, εσύ θα ορίσεις πώς θα ξεκινήσει η μέρα σου. Ακόμα κι αν εμφανιστούν δυσκολίες, εσύ θα έχεις βάλει το σωστό χρώμα για να ξεπερνάς εμπόδια. Η προσπάθεια και το πείσμα θα σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν τα παρατάς. Βάλε γαλάζιο για ηρεμία της ψυχής, πράσινο για της φύσης την ομορφιά, μπλε της θάλασσας το απέραντο που σου δίνει ελπίδα. Πάντα θα υπάρχουν μαύρες και γκρίζες στιγμές και μέρες ολόκληρες. Αν όμως με το που ξυπνάς ονειρεύεσαι χρώματα έντονα, χαρούμενα, η διάθεση μόνο σε όμορφα μονοπάτια θα σε πάει, αρκεί να πιστεύεις και να έχεις τα μάτια ανοιχτά. Διώξε το μαύρο από μέσα σου, ας μείνει μόνο στα ρούχα…


Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.