Μα τώρα σοβαρά, κάθεσαι και σκας για αυτή/αυτόν, οποιονδήποτε; Άκουσε λίγο Στράτο «Μπροστά σε εσένα ποια είναι αυτή, που τόση αξία δίνεις…». Αυτό που σήμερα θεωρούμε κακοτυχία και δυστυχία, αύριο θα αποδειχθεί ευλογία. Το εμπόδιο που πληγώνει την καρδιά σου σήμερα, αύριο θα σου δείξει ότι σε γλίτωσε από μεγαλύτερα δεινά. Σε λίγα χρόνια θα τη δεις. Θα έχει μεγαλώσει, ενώ εσένα η φωτιά της νιότης θα καίει ακόμα στα στήθη σου. Θα έχουν χαμηλώσει τα στήθη στα οποία λαχταρούσες να βρεθείς, τα έβλεπες ως την οροσειρά ενός πανέμορφου πλάσματος, εξωτικού. Σε λίγα χρόνια εσύ θα είσαι στη δυνατότερη στιγμή σου, εκείνη αθλητής του οποίου ο αγκώνας λυγίζει από το βάρος και ο δίσκος φεύγει από την πορεία του. Θα διαπιστώσεις σε λίγο καιρό πως είναι καλύτερα που δεν έχει αυτό που ποθείς. Θα ήταν μία ικανοποίηση περαστική, καθώς η φθορά θα διαρκέσει περισσότερο.

Η ομορφιά είναι μεγάλη πλανεύτρα, σε τυλίγει όπως το φίδι το θύμα του. Σε λίγα χρόνια με τον εαυτό σου θα απορήσεις και θα αμφισβητήσεις την κρίση σου, που τόσο ένθερμα θεωρούσες ορθή. Εσύ θα είσαι νέα ακόμα και εκείνη στης ωριμότητας το δρόμο θα οδεύει. Και δε θα έχει πια το ίδιο πάθος να αφεθεί, δε θα ακολουθεί τη δική σου λαχτάρα ανακάλυψης και την ίδια θέρμη. Εσύ θα είσαι πεταλουδίτσα ακόμα, θα πετάς και τα μάγουλά σου θα παραμένουν ροδοκόκκινα σαν έφηβης. Σε λίγα χρόνια θα δεις πόσο μικρός φαίνεται ο άνθρωπος που θεωρούσες τεράστιο. Παρά το γεγονός ότι έλαβες μόνο μικρότητα… Σε λίγα χρόνια δε θα έχει μείνει ομορφιά, θα βλέπεις τον άλλον απογυμνωμένο. Δε θα υπάρχει το θέλγητρο της ομορφιάς που ρίχνει σε αορασία την ανεπάρκεια του ψυχικού κόσμου.


Μαρία Σκαμπαρδώνη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.