Το τραγουδήσαμε, το χορέψαμε, το ουρλιάξαμε κάποτε, στα νιάτα μας. Έδινε πόνο ο Σπύρος Σπυράκος κι εμείς από κάτω το βιώναμε με πάθος. Κι ήρθε κι έγινε μότο κι ήρθε κι έγινε πιστευτό κι ήρθε κι έγινε καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που σε τίποτα δεν θυμίζει το κατά τ’ άλλα τόσο χαρούμενο τραγουδάκι. Γιατί όσοι έχουμε γίνει “μεταβατικό στάδιο” για να ξεπεράσει τον / την πρώην, ξέρουμε. Γιατί όσοι έχουμε γίνει “χάνζαπλαστ” ξέρουμε. Γιατί όσοι την πατήσαμε κι αγαπήσαμε κάποιον/α που αγαπούσε αλλού, ξέρουμε…

Και ξέρεις κάτι; Όχι, δεν περνάει ο έρωτας με έρωτα! Μαλάκα! Δεν είναι οι άνθρωποι μπεταντίν να βάζεις στις πληγές που σου άνοιξε ο προηγούμενος. Δεν είναι οι άνθρωποι αντικείμενα να τους χρησιμοποιείς για να ξεχάσεις. Δεν είναι οι άνθρωποι σάκοι του μποξ να εκτονώνεις το θυμό ή το άδικο που σε βρήκε από κάποιον που αγάπησες. Δεν είναι οι ψυχές αναλώσιμες, δεν είναι οι καρδιές προς χρήση, δεν είναι η αγάπη παιχνίδι.


Αυτόν τον έρωτα που σε πλήγωσε, που σε διέλυσε, που σε κομμάτιασε, πρέπει να τον ξεπεράσεις μόνος. Γιατί αν προσπαθήσεις να τα ξεπεράσεις όλα με κάποιον καινούριο στο πλάι σου, το μόνο που θα καταφέρεις είναι από “θύμα” που ήσουν στην προηγούμενη σχέση σου, να γίνεις “θύτης” στην υπάρχουσα. Στην υπάρχουσα που εξαρχής είχε ημερομηνία λήξης μιας και δημιουργήθηκε επί σκοπού. Στην υπάρχουσα, που δεν φταίει πουθενά για όσα τραγικά (ίσως) βίωσες στην προηγούμενη. Στην υπάρχουσα, που μιας και δεν ξέρει ότι χρησιμοποιείται ως επούλωση, ίσως νιώσει, ίσως αισθανθεί, ίσως σ’ αγαπήσει. Μαλάκα!

Ζήσε το δράμα σου, βίωσε την απώλειά σου, γιάτρεψε τις πληγές σου, μόνος. Μόνος! Γιατί κανένα καινούριο άτομο δεν φταίει και δεν υπάρχει λόγος να πληρώσει τα σπασμένα. Μόνος! Γιατί όταν πονάς για κάποιον, δεν μπορείς να νιώσεις για κανέναν άλλον μέχρι να σου περάσει. Μόνος! Γιατί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αισθάνονται, εμπιστεύονται, παραδίνονται κι αυτό θα έπρεπε να το ξέρεις ήδη γιατί υπήρξες ένας απ’ αυτούς. Ζήσ’ το μόνος, γιατί αν δε το κάνεις, θα είσαι απλά ένας ακόμη δειλός. Ζήσ’ το μόνος, γιατί όχι, δεν περνάει ο έρωτας με έρωτα! Μαλάκα!


ΥΣΤ. Το παρόν απευθύνεται και σε άντρες και σε γυναίκες, γιατί η μαλακία, όπως και η μπέσα, δεν έχουν φύλο!

Κική Γιοβανοπούλου

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.