Να στοχεύεις ψηλά, εκεί που δυσκολεύεσαι να φτάσεις, άλλα όχι μονομιάς, να ανασαίνεις, να κάνεις διαλείμματα, να ψυχανεμίζεσαι τους ανθρώπους, να έχεις κεραίες υψωμένες στον άνεμο και ν’ ακούς, να κοιτάς στα μάτια, να είσαι ειλικρινής! Τελικός στόχος τα ουράνια, τελικός στόχος η ευτυχία, τελικός στόχος να έχει νόημα η ύπαρξη, να λες έζησα, έκανα, προσπάθησα ν’ αλλάξω τον κόσμο, έστω έδωσα αγάπη όπου μπορούσα!

Η προσδοκία του στόχου είναι η ένδειξη, μιας νοητικής πρόκλησης της ανθρώπινης δυνατότητας. Οι δυνατότητες είναι άπειρες, αρκεί να ξεκλειδώσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, να απαλλαχτούμε από ταμπού και το «τι θα πει ο κόσμος». Τα όρια του μυαλού είναι όπως οι στόχοι. Τους κερδίζουμε καταρρίπτοντας τα «όχι». Τι θα πει δεν έχω την κατάλληλη ηλικία; Δεν υπάρχει ηλικία και αν θεωρείς πως δεν μπορείς, πώς το ξέρεις αν δεν δοκιμάσεις; Πάντα κάτι θα μας κρατά πίσω, πότε τα οικονομικά, πότε η ηλικία, πότε οι υποχρεώσεις και πότε το κάτι που θα βρούμε να μας παγιδεύει και να μας δίνει δικαιολογία.


Να είσαι αυστηρός με τους στόχους σου, να μην εγκαταλείπεις εύκολα, παρά μόνο όταν πρέπει να επανασχεδιάσεις, να ξαναπροσπαθήσεις, να πάρεις λίγο χρόνο και να οργανωθείς καλύτερα. Να στοχεύεις ψηλά, μόνο ψηλά, ακόμα και αν σε ζαλίζει το ύψος! Να είσαι πρότυπο ανθρώπου, εμπνευστής. Να είσαι θαυμάσιος, ξεχωριστός, διαφορετικός, μοναδικός. Να είσαι χαρούμενος και ταυτόχρονα μαχητής. Να είσαι εσύ!

Ελένη Ρέγγα


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.