Υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από τον έρωτα, που έχει τη δύναμη να φέρνει δύο ανθρώπους κοντά και να τους κάνει να αισθάνονται σα να πετάνε στον ουρανό; Δε νομίζω πως υπάρχει άλλο που μπορεί να σε κάνει να νιώθεις τόσο ζωντανός και να φέρνει ευτυχία στην καρδιά σου. Τι συμβαίνει όμως όταν δύο άνθρωποι είναι ερωτευμένοι, αλλά ξέρουν ότι δεν μπορούν να είναι μαζί; Μπορεί να φαίνεται σαν μια απελπιστική κατάσταση, αλλά πιστεύω πως μερικές φορές, η αγάπη γίνεται μαγευτική ακόμα και στον πόνο που φέρνει. Η κατάσταση που στέκεται ως εμπόδιο ανάμεσά τους, σίγουρα είναι δύσκολη, ίσως να είναι όμως και η τρανταχτή απόδειξη μιας δυνατής αγάπης.


Όταν δύο άνθρωποι είναι ερωτευμένοι, μπορούν να βρουν τρόπους να είναι μαζί, έστω και νοερά, ακόμα κι όταν οι συνθήκες φαίνονται αδύνατες. Μπορεί να πρέπει να περιφέρονται κρυφά και να κλέβουν στιγμές ευτυχίας όποτε μπορούν, γνωρίζοντας ότι ο έρωτάς τους είναι αληθινός και ότι ακόμα κι αν δεν μπορούν να είναι μαζί όπως θα το ήθελαν, η αγάπη μένει αναλλοίωτη μέσα τους όποιοι κι αν είναι οι εξωτερικοί παράγοντες. Η ανεκπλήρωτη αγάπη σίγουρα είναι πηγή τεράστιου πόνου και θλίψης, αλλά μπορεί επίσης να είναι πηγή ομορφιάς και έμπνευσης.


Η δύναμη και η ανθεκτικότητα που χρειάζεται να αντλήσεις για να αγαπήσεις κάποιον από μακριά, είναι το αποτέλεσμα της υπέρβασης των ανθρώπινων συναισθημάτων και δείχνει μέχρι πού μπορεί να φτάσει κάποιος που αγαπά βαθιά. Είναι και μια εσωτερική μεταμόρφωση. Σε πολλές περιπτώσεις, η αγάπη που δεν μπορεί να εκπληρωθεί, γίνεται έμπνευση τέχνης, μουσικής ή λογοτεχνίας. Αρκετά τραγούδια και πολλά λογοτεχνικά έργα και ποιήματα, μιλάνε για δυνατές ιστορίες αγάπης ανθρώπων που δεν θα μπόρεσαν ποτέ να είναι μαζί, αλλά εξακολουθούν να αγαπούν ο ένας τον άλλον βαθιά. Αυτές οι ιστορίες μας θυμίζουν ότι η αγάπη δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί προφανώς δίνει μία ανεξήγητη ολοκλήρωση μέσα μας. Δίνει ένα διαφορετικό άπλωμα ψυχής αν υπάρχει το ίδιο συναίσθημα και από τις δύο πλευρές.

Επιπλέον, ακόμα κι αν δύο άνθρωποι δεν γίνεται να είναι μαζί με τον τρόπο που θέλουν, μπορούν να αγαπήσουν τις στιγμές που μοιράζονται ο ένας με τον άλλον, όποιες κι αν είναι αυτές. Ίσως εκτιμήσουν την ομορφιά της αγάπης τους, αν έχουν καταφέρει να φτάσουν στο επίπεδο μίας ανώτερης και εσωτερικής επικοινωνίας. Έτσι, μπορεί να ανακαλύψουν ότι η αγάπη που νιώθουν ο ένας για τον άλλον είναι αρκετή για να τους γεμίζει τη ζωή, ακόμα κι αν δεν μπορούν ποτέ να είναι μαζί με την παραδοσιακή και κοινότυπη έννοια των σχέσεων.

Ελένη Ισπόγλου – Συγγραφέας
https://www.facebook.com/eispoglou

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.