,

“Όσα χρόνια κι αν περάσουν” της Άνδρεα Αρβανιτίδου

“Όσα χρόνια κι αν περάσουν” της Άνδρεα Αρβανιτίδου από τις εκδόσεις Διάνοια. 

Ένα ταξίδι ζωής που ξεκινά απ’ την Αυστρία, συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη και καταλήγει στην Αθήνα. Ένα ταξίδι ζωής που περνά μέσα απ’ τα ηλιόλουστα μονοπάτια της αγάπης, τα σκοτεινά μονοπάτια της μοναξιάς, τα δύσβατα μονοπάτια του ρατσισμού και τα απόκρημνα μονοπάτια του έρωτα. Ένα ταξίδι ζωής που ξετυλίγεται βήμα βήμα με την υπέροχη πένα της Άνδρεας Αρβανιτίδου.

Οπισθόφυλλο

Ο έρωτας και η αγάπη είναι δύο έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες, μα παράλληλα τόσο διαφορετικές.

Η Άννα, μια γυναίκα που δεν ξέχασε τον πρώτο της έρωτα, τη στοίχειωνε πολλά χρόνια.

Ένας πλατωνικός και ανεκπλήρωτος έρωτας για τον Νίκο, δεν την άφηνε να πάει τη ζωή της παρακάτω.

Κάθε βράδυ ερχόταν στα όνειρά της, της θύμιζε την παρουσία του. Χάθηκαν στα χρόνια, από την καρδιά της όμως δεν έφυγε ούτε λεπτό.

Μπορεί, τελικά, να ανατραπεί το παρόν από κάτι τόσο αναπάντεχο και τραγικό ταυτόχρονα; Κάτι που κανείς δεν περιμένει; Κάτι που κανένας ανθρώπινος νους δεν το χωράει;

Πόσες θυσίες πρέπει να αντέξει μια ψυχή για να ζήσει το όνειρο; Γίνεται να βρεις την ευτυχία χωρίς να περάσεις μέσα από τον πόνο; 

Το “Όσα χρόνια κι αν περάσουν”, είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται με μία ανάσα! Η γραφή της Άνδρεας Αρβανιτίδου σε συνεπαίρνει τόσο, που απ’ τις πρώτες κιόλας σελίδες νιώθεις πως περπατάς δίπλα στην Άννα, την ηρωίδα και βιώνεις μαζί της κάθε πόνο, κάθε χαρά, κάθε φόβο. Είναι μαγικό το πόσο “μέσα” στην ιστορία βρίσκεσαι όσο ακολουθείς τις γραμμές της.

Είναι τελικά η μοίρα που ορίζει τη διαδρομή μας; Η ευτυχία είναι καθεστώς ή στιγμές; Πόσο έντονα μπορεί μια καρδιά να αγαπήσει και να μισήσει; Πόσο πόνο μπορεί να αντέξει μία ψυχή; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κάποιος για να κατακτήσει τα “θέλω” του; Ερωτήματα που η ζωή θέτει και η Άνδρεα Αρβανιτίδου απαντά, με τον δικό της μοναδικό τρόπο!

Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί! ❤

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading