Η φράση “δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει το δεν θέλω”, με ακολουθεί από τα πρώτα σχολικά μου χρόνια. Πόσες φορές κι εγώ στην ζωή μου είπα “δεν μπορώ”, αλλά μήπως ο φόβος και η ντροπή με έκαναν να νομίζω ότι δεν μπορώ; Μήπως δεν προσπάθησα αρκετά για το “θέλω”; Αν δεν προσπαθήσεις, πώς θα μάθεις ότι θέλεις κι αν δεν θέλεις κάτι πολύ, πώς θα προσπαθήσεις; Από εκεί ξεκινάνε όλα. Η προσπάθεια θα σε πάει στα μονοπάτια των “θέλω” σου, δεν υπάρχει “δεν μπορώ” σε τίποτα, απλά πρέπει να πιστέψεις στις δυνατότητές σου, να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο τα “θέλω” σου και να προσπαθείς για κάθε ρίσκο.


Η ζωή όλη είναι επιλογές και προσπάθεια ώστε να ζούμε στιγμές. Τα “θέλω” μας πρέπει να είναι πάντα “μπορώ”, δεν υπάρχει “δεν μπορώ”, μόνο δειλία ότι δεν πάμε αυτό το βήμα παρακάτω για να πλησιάσουμε την ευτυχία μας. Η προσπάθεια και η μη εγκατάλειψη, είναι τα όπλα για μια ζωή που αξίζουμε, για μια ζωή στην οποία πρέπει να παλέψουμε για τα “θέλω” μας, να μπορούμε να έχουμε την διαύγεια να επιλέγουμε και την δύναμη για προσπάθεια, ακόμα κι όταν γύρω μας όλα καταρρέουν. Άρα το “θέλω” με το “μπορώ”, ένα τσιγάρο δρόμος και αυτό το τσιγάρο είναι η προσπάθεια. Πάντα στο τέλος η προσπάθεια μετράει, αυτή θα σου μείνει σαν ανάμνηση. Αυτή θα γεμίσει την ψυχή σου και θα σου δώσει δύναμη να πας παρακάτω.


Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.