Οκ! Η μοίρα μας έγραψε να συναντηθούμε! Κι όλα ξεκίνησαν καλά και πήγαιναν θαυμάσια, μέχρι που η συζήτηση ήρθε στις… «πρώην»! Δεν θα ξεχάσω ποτέ νομίζω εκείνον τον καφέ, όπου πήρα μαθήματα υπέρτατου πολιτισμού και εφαρμογής του σουηδικού μοντέλου σχέσεων στην Ελλάδα, μαθαίνοντας ότι οι «πρώην» μας δεν διαγράφονται, αλλά… μεταμορφώνονται σε «φίλες» μας! Σεβαστή η άποψη όμως…


Αγαπητέ “κάτοικε της Σουηδίας”
θα πρέπει αρχικά να σε ενημερώσω, ότι εδώ στην Ελλάδα η λέξη «φιλία» είναι ιερή και αφορά εξ ορισμού πλατωνική σχέση μεταξύ ατόμων! Γι’ αυτό στην περίπτωση που αναπτυχθούν χημεία και ερωτικά συναισθήματα σε μια φιλική σου σχέση, μοιραία εγκαταλείπεις άμεσα τον ρόλο “φίλος” και αναλαμβάνεις τον ρόλο «sweetheart εραστής»! Επίσης, η λέξη «φιλία» είναι θηλυκού γένους και παρθένα! Δεν εμπεριέχει βράδια αξημέρωτα γεμάτα σεξ και έρωτα, σαν αυτά που πέρασες με την «φίλη» σου! Γι’ αυτό την αμφοτέρωθεν «οπισθοχώρησή» σας στο «friend zone», την λες κι ανέκδοτο! Όσο για την αγνότητα και την ευγένεια των συναισθημάτων σας, το λες και «δείπνο ηλιθίων» με εσάς σε πρωταγωνιστικούς ρόλους! Και συγνώμη που θα το πω, αλλά κάπου εδώ αρχίζει να αφορά κι εμένα…


Γιατί η εμμονή σου να κρατάς επαφές με κάποια που σε ξεπούλησε σε τιμή ευκαιρίας και σου απέδειξε περίτρανα πόσο «αναλώσιμος» ήσουν και πόσα «τίποτα» ένοιωθε για εσένα, σε αναδεικνύει… ipso jure… σε άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση για case study, από ψυχολόγο και ψυχίατρο ταυτοχρόνως! Από την μια λοιπόν σέβομαι την προσωπική σου επιλογή στη μνήμη χρυσόψαρου και το δικαίωμά σου να κρύβεις το κεφαλάκι σου στην άμμο, μαζί με τις άγνωστες για σένα λέξεις… αυτοσεβασμός κι αξιοπρέπεια! Από την άλλη όμως, δεν θες να ξέρεις τι γνώμη έχω τόσο για την πρώην σου που κάνει like στα social ενώ μας βλέπει μαζί, όσο και για εσένα! Που όχι μόνο ανέχεσαι, αλλά και προσπαθείς να μου παρουσιάσεις ως φυσιολογική, μια άκρως προσβλητική για εμένα συμπεριφορά!

Αγαπημένε “Σουηδέ”
θέλω να ξέρεις ότι προσπάθησα πολύ να κατανοήσω και επέδειξα τη μέγιστη δυνατή ενσυναίσθηση στις απόψεις σου, για να δω το κοινό μας μέλλον. Όμως μετά από πολλές ώρες βασανιστικής σκέψης, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα μοναδικά τρίγωνα που μου αρέσουν, είναι αυτά του Πανοράματος! Άντε λοιπόν και μην σε κρατάμε! Γιατί εσύ αγαπημένε μου, δεν έχεις μια απλή «πρώην»! Εσύ έχεις τον «Optimus Prime»! Μεταλλάσσεται από «νυν» σε «πρώην», από «πρώην» σε «φίλη», από «φίλη» σε «ερωμένη» κι από «ερωμένη» σε «αστροναύτη», με την ταχύτητα του φωτός! Γι’ αυτό, με κάθε σεβασμό στο mentalité και την κουλτούρα σου, πάρε το «μπουλούκι» σου με προορισμό… Στοκχόλμη και θυμήσου να μην με θυμηθείς ποτέ ξανά! Ευχαριστώ! Δεν θα πάρω!

Αργυρώ Κ.

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.