Τα δυσκολεύουμε όλα πολύ. Γιατί συχνά κάνουμε τη ζωή πιο περίπλοκη από ό,τι είναι πραγματικά. Σαν να είμαστε σε ένα δωμάτιο διαφυγής και προσπαθούμε να λύσουμε απλούς γρίφους με κβαντική φυσική αντί με κοινή λογική. Είναι η τάση μας τέτοια. Να ζορίζουμε εμείς τις καταστάσεις, λες και τα απλά είναι βαρετά, ή σαν να αισθανόμαστε ότι δε μας αξίζουν όλα να κυλούν ρολόι. Και στις σχέσεις μας έτσι κάνουμε. Τα σκεφτόμαστε όλα τόσο πολύ, υπεραναλύουμε και εξετάζουμε θέματα και καταστάσεις τόσο εκτενώς, που μερικές φορές δημιουργούμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.


Ψάχνουμε ανθρώπους που να μας ηρεμούν, αλλά κατά βάθος δεν αφήνουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας να χαλαρώσει. Και έτσι τους διώχνουμε. Γιατί ποιος μπορεί να αντέξει τόση ένταση; Θέλουμε άτομα να μας δροσίζουν τα καλοκαίρια και να μας ζεσταίνουν τους χειμώνες μας. Αλλά ξεχνάμε πως πρώτα πρέπει να γίνουμε εμείς αυτά τα άτομα. Που εμπνέουν σιγουριά, ευτυχία και γαλήνη πάνω απ’ όλα.


Μαρία-Χριστίνα Δουλάμη

https://mcswhispers.wordpress.com/

Instagram: @words_or_whispers

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.