Στο μονοπάτι που ο καθένας διαλέγει να περπατήσει, υπάρχουν πολλά εμπόδια και πειρασμοί. Υπάρχουν άνθρωποι με την μορφή σειρήνας, σου τραγουδάνε και προσπαθούν να σε μαγέψουν για να χάσεις τον δρόμο προς μια ευτυχία που δεν θα έχουν ποτέ αυτοί. Σαν σειρήνες λοιπόν βάζουν εμπόδια, γίνονται θελκτικοί, σαγηνευτικοί και το μόνο που θέλουν, είναι να χάσεις το μονοπάτι σου. Να μην φτάσεις ποτέ εκεί που αξίζεις, να μην βρεις την ζωή που για αυτήν είσαι προορισμένος.


Μην αφήνεις κανέναν να σου πει πώς να ζήσεις, μην αφήσεις κανέναν να σε γεμίσει ενοχές. Απομάκρυνε όλες τις σειρήνες που έχουν κολλήσει γύρω σου. Το μόνο που κάνουν είναι να σου ρουφάνε την καλή σου ενεργεία, μέσα από την κακία και την ζήλεια τους, σε κάνουν υποχείριο, γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν ό,τι εσύ. Δεν μπορούν να τα παρατήσουν όλα για μια ζωή ελεύθερη γεμάτη ευτυχία και έτσι ψάχνουν για τραγούδια που σαγηνεύουν τις αισθήσεις, με αποτέλεσμα να μένεις στο ίδιο σημείο.


Ένας είναι ο προορισμός για κάθε άνθρωπο, να κοιτάμε με τις επιλογές μας, πώς θα αγκαλιάσουμε τα όνειρά μας και πώς θα αρχίσουμε να απολαμβάνουμε στιγμές ευτυχίας, ολότελα δικές μας. Σειρήνες στο δρόμο μας αυτή την εποχή πολλές. Σειρήνες που γεμάτες κακία πάντα βρίσκουν τον τρόπο να εισχωρούν στο μυαλό σου και να βάζουν τρικλοποδιές. Μην τις αφήνεις, βάλε ένα απλό Χ σε ό,τι σου προκαλεί άσχημα συναισθήματα. Και χωρίς ενδοιασμούς προχωρά σε μια ζωή που σου ανήκει και περιμένει να την ανακαλύψεις.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.