Σας έχει τύχει να συναντήσετε κάποιον για πρώτη φορά, οι αύρες να δένουν αμέσως τόσο αρμονικά και να νιώθετε μία οικειότητα, σαν να γνωριζόσασταν χρόνια; Αυτή η έλξη, που δεν αφορά μόνο ερωτικές σχέσεις, αλλά και φιλικές, δεν είναι ασυνήθιστη και στις περισσότερες περιπτώσεις δημιουργεί έναν απρόσμενο και ισχυρό δεσμό ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ανθρώπους. Τι προκαλεί όμως αυτό το αίσθημα οικειότητας και γιατί συμβαίνει σε κάποιους ανθρώπους και όχι σε άλλους;

Για όσους πιστεύουν στην μετενσάρκωση, υπάρχει η θεωρία πως μπορεί να έχουμε γνωρίσει αυτό το άτομο σε μια προηγούμενη ζωή. Η ιδέα της μετενσάρκωσης υποδηλώνει ότι οι ψυχές μας ξαναγεννιούνται σε διαφορετικά σώματα με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να έχουμε διασταυρωθεί με κάποιον σε προηγούμενη ύπαρξη. Αν και προτιμώ την ιδέα πως μπορεί να συνδεθούμε μαγικά με ένα άτομο μέσω των ενεργειακών μας πεδίων. Θεωρείται ότι κάθε άτομο εκπέμπει ένα ενεργειακό πεδίο και όταν δύο πεδία συνδέονται, μπορεί να δημιουργήσει μια μαγνητική έλξη. Άλλοι το λένε «αύρα». Υπάρχει κι η σκέψη πως είναι πολύ πιθανό με αυτό το άτομο να μοιραζόμαστε παρόμοιες εμπειρίες ή ενδιαφέροντα. Όταν συναντάμε κάποιον που απολαμβάνει τα ίδια πράγματα με εμάς ή έχει περάσει παρόμοιες καταστάσεις, μπορούμε να αισθανθούμε αμέσως μια σύνδεση μαζί του. Αυτό συμβαίνει γιατί μας ελκύουν άτομα που μπορούν να μας καταλάβουν και να ταυτιστούμε μαζί τους και το αντίστροφο.


Πάντως, όπως κι αν δημιουργούνται αυτοί οι μαγικοί δεσμοί, είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε και να εκτιμάτε τη σχέση με αυτό το άτομο. Είτε πρόκειται για μια ρομαντική σχέση ή μια φιλία, μπορεί να φέρει απέραντη ευγνωμοσύνη και ευτυχία στη ζωή μας. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα κι υπάρχει κι η άλλη όψη του νομίσματος. Είναι πιθανό να αισθανθείτε μια έντονη αίσθηση οικειότητας με κάποιον που είναι τοξικός ή επικίνδυνος. Σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να ακούμε το ένστικτό μας και να αξιολογούμε τη σύνδεση προτού επιτρέψουμε σε κάποιον να γίνει σημαντικό μέρος της ζωής μας. Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, το αίσθημα οικειότητας μπορεί να είναι μονόπλευρο. Το ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται μια έντονη σύνδεση, ενώ το άλλο άτομο μπορεί να μην αισθάνεται το ίδιο. Είναι σημαντικό να σέβεστε τα συναισθήματα του άλλου και να μην προσπαθείτε να του επιβάλλεται τα θέλω σας.

Μιλώντας όμως για τη θετική οικειότητα, που είναι κοινή και από τους δύο, οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν ότι γνωρίζονται από πάντα και συχνά αναφέρουν μια πρωτόγνωρη αίσθηση ο ένας απέναντι στον άλλον. Μπορεί να τελειώσουν ο ένας τις προτάσεις του άλλου ή να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον χωρίς να μιλάνε. Μπορεί να έχουν κοινή αίσθηση του χιούμορ ή παρόμοια άποψη για τη ζωή. Για τους ανθρώπους που έχουν δυσκολευτεί να βρουν τα πατήματά τους στη ζωή, η εύρεση κάποιου που αισθάνεται οικείος απέναντί τους μπορεί να είναι μια τεράστια ανακούφιση. Μπορεί επίσης να είναι και μια υπενθύμιση ότι δεν είμαστε μόνοι και ότι υπάρχουν άνθρωποι που μας καταλαβαίνουν και μας αποδέχονται όπως είμαστε. Έτσι, την επόμενη φορά που θα συναντήσετε κάποιον και θα νιώσετε ότι τον ξέρατε από πάντα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε αυτή τη σχέση και να δείτε πώς νιώθετε κι οι δύο, χωρίς πολλές σκέψεις ή παρορμητικές κινήσεις. Η ζωή θα σας οδηγήσει σίγουρα εκεί που αξίζει να βρίσκεστε.


Ελένη Ισπόγλου – Συγγραφέας
https://www.facebook.com/eispoglou

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.