Είναι και κάποια “αν” που μας στοιχειώνουν και δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε τις νύχτες. Είναι και εκείνα τα “αν” που θα μπορούσαμε να είχαμε συνειδητοποιήσει νωρίς, πριν χάσουμε αυτούς που αγαπάμε. Αν είχαμε τολμήσει να πούμε όλα αυτά που θέλαμε και δεν ξεστομίσαμε. Αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να προλάβουμε και δεν το κάναμε. Αν επιτρέψαμε να υπερτερήσει ο εγωισμός μας και δεν κυνηγήσαμε αυτούς ή αυτά που επιθυμούσαμε. Αν δεν δώσαμε όλο μας το είναι ή δεν προσπαθήσαμε όσο έπρεπε. Αν είχαμε ακολουθήσει εκείνη τη συμβουλή, αν είχαμε διαλέξει μια άλλη διαδρομή. Αν ήταν όλα αλλιώς, πόσο διαφορετικό θα ήταν τώρα το παρόν μας!


“Αν”, εκείνος ο υποθετικός σύνδεσμος που σε βάζει σε διαδικασία να αναρωτιέσαι, να ζυγίζεις, ίσως να αναπολείς και να ονειρεύεσαι. Μια διαφορετική τροπή της ιστορίας σου, ένα πιθανό ευτυχισμένο τέλος για το παραμύθι σου. Άστα καμάρι μου, μη βασανίζεσαι, μην τα ψάχνεις, ό,τι έγινε έγινε. Μη γεμίζεις το μυαλουδάκι σου με τύψεις και ενοχές. Τσάμπα κόπος. Μη χαραμίζεσαι στο παρελθόν. Ο χρόνος πίσω δεν γυρνά. Κυλάει μπροστά και χάνεται και οφείλεις να τον προφτάσεις, να ρουφήξεις κάθε δευτερόλεπτο και ό,τι δεν κατάφερες τότε, να το κάνεις τώρα! Η στιγμή είναι τώρα! Άλλωστε λένε ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Ίσως έτσι να είναι καλύτερα.


Μην επιτρέψεις σε εκείνο το φόβο να σε κατακλύσει. Μην επιτρέψεις σε εκείνον τον έρωτα που επιθυμείς να μείνει ανεκπλήρωτος. Μην αφήσεις αυτόν που αγαπάς να γίνει παρελθόν. Κυνήγα αυτό που γουστάρεις και αυτό που σου αξίζει. Αύριο θα είναι αργά. Θα κοιμάσαι με τα απωθημένα αγκαλιά τις νύχτες. Διεκδίκησε αυτό που επιθυμείς! Μια στιγμή αρκεί για να τα αλλάξει όλα, μια συνειδητοποίηση, μια κίνηση, μια λέξη… Θα σ’ αγαπώ, ό,τι και αν γίνει…

Stella

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.