Δε χτίζεται στα ψέματα η ευτυχία. Όποιος το πιστεύει, δυστυχώς στο τέλος θα μετράει τις πληγές του και σίγουρα δε θα είναι τόσο εύκολο, αφού θα συνειδητοποιήσει, πόσο άσχημα έπαιξαν με την ψυχή του. Όποιος θελήσει να δει πέρα από τα ψέματά τους, θα αντιληφθεί πως ο χρόνος όσο και να περνά γρήγορα, πάντα θα κάνει αισθητή την παρουσία του μέσω της παρουσίας αναληθειών και ψευδών τους δηλώσεων, θα διαδηλώνει η έγερση διεκδίκησης της δικής τους αλήθειας και μόνο.

Μην παραμυθιάζεστε πως είναι απλά ένα ψέμα και δεν θα ειπωθεί άλλο, γιατί στην πορεία δίνουμε σ΄ αυτούς τους ανθρώπους τη διέξοδο για να γίνονται ακόμα πιο σκληροί μυθομανείς, χωρίς να έχουν την παραμικρή αίσθηση της τροπής της λογικής τους, στον απόλυτο παραλογισμό.


Ψέματα, μόνο κακό κάνουν και θα ψάχνετε στο τέλος να θυμάστε τι και ποιο είναι η αλήθεια, μα θα σας πάρει η μπάλα και το αυτογκόλ του ψεύδους τους θα είναι ικανό να σας συστηθεί σε φάση άμυνας, ενώ η δική σας επίθεση θα είναι απόλυτα αδύναμη και αδύνατη στο να υπερνικήσει την φλυαρία των ψευδών τους ισχυρισμών, ώστε να κουνηθεί για τα καλά και ο δικός σας εγκέφαλος, γεμάτος με φαιά ουσία, που τα ψεύδη τους είναι σε θέση να του κάνουν λοβοτομή εν τάχει και με συνοπτικές διαδικασίες.

Η ευτυχία ποτέ δεν απαιτεί και δεν ζητά να είναι απέναντι από ψέματα και οικτρές ποταπές εκδηλώσεις, παρά απαιτεί και συντάσσεται με αλήθεια και με κάστρα απόμακρα στο ψεύδος και πλησίον της αξιοπρέπειας και της αξιοσύνης μας. Μακριά από αναλήθειες και τραγικές καταλήξεις  εμπλοκής αλήθειας και ψεύδους, σε ένα συνονθύλευμα καταστάσεων και δη αποφάσεων, που πάντα θα στοιχειοθετούν τη δική μας ψυχική υγεία, καθώς και τις απαραίτητες προϋποθέσεις στο να συντελεστεί η ίδια, ατόφια και αληθινή!


Είναι τόσο εύκολο να δώσουμε το εκατό τοις εκατό του εαυτού μας, ώστε να ζήσουμε την απόλυτη αν όχι ευτυχία, μα παραπλήσια κατάσταση και αντί αυτού επιδεικνύονται σε αντίθετη εντελώς τροπή και στάση. Και που λες ευτυχία, ευτυχία δεν βρήκαμε ακούμε, αλλά να ξέρετε, πως η ευτυχία είναι στο χέρι μας, αρκεί να εκτιμήσουμε τον άνθρωπό μας που ίσως και να είναι και δίπλα μας!

Άννα Ζανιδάκη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.