Βλέπω τα δάκρυά σου κι ας είναι βουβά κι ας είναι εσωτερικά. Νιώθω την ψυχή σου, που παλεύει μέσα της. Βλέπω τις πληγές που αιμορραγούν. Από την πρώτη ματιά ήξερα, ένιωσα αυτή την ζεστασιά στην ψυχή, κάτι γνώριμο από τα παλιά. Σε κοίταξα στα μάτια και ήξερα ότι το κορμί σου διψούσε για αγάπη. Δεν την ένιωσες αυτή την αλήθεια μέσα σου, μέχρι και τώρα αναρωτιέσαι, μα πλέον ξέρεις… Όλα θα τα περάσουμε μαζί, ακόμα κι αν είμαι μακριά, εγώ είμαι εκεί, καμία απόσταση δεν μπορεί να χαλάσει την αγάπη την αληθινή. Δύο ψυχές πονεμένες, δέθηκαν σε φιλιά μοναδική. Είναι αυτές οι στιγμές που η σιωπή μιλάει και η ψυχή απλά σωπαίνει και ακολουθεί.


Μια φιλία γεννήθηκε ανάμεσα σε λέξεις, βιβλία και ιστορίες που μιλούν για φαντασία, μα και κάποια για μια πραγματικότητα που δεν έχει λογική, έχει μόνο συναίσθημα. Αυτή η μορφή σου ξεπρόβαλλε, σαν να ήσουν αερικό και κούμπωσε ένα κομμάτι μου που είχε διαλυθεί, την εμπιστοσύνη, το ολοκληρωτικό δόσιμο. Μια ματιά έφτανε για να διασχίσω χιλιόμετρα, γιατί ένιωθα ότι χρειάζεσαι μια αγκαλιά, λόγια αληθινά, μα και μια καρδιά που ήθελε να σε βλέπει να χαμογελάς. Δεν χρειάζεται να φοβάσαι πια, δώσε μου το χέρι να περπατήσουμε προς την δική σου ευτυχία. Μόνο εκεί το χαμόγελό σου γίνεται αληθινό, μόνο εκεί λάμπει το πρόσωπό σου, μόνο εκεί η ψυχή σου είναι ήρεμη γεμάτη χαρά. Μια στιγμή έφτανε για δω μέσα σου και να τρέξω κοντά σου για παρηγοριά, να φωτίσω το σκοτάδι μέσα σου που κοντεύει να σε πνίξει. Να σου δείξω μέσα από τα μάτια μου τι θα πει αληθινή δυστυχία. Τι κάνουν τα “πρέπει” και ο φόβος πρώτα στην ψυχή και μετά στο κορμί.


Γιατί τι είναι η ζωή, τι είναι η φιλία; Είναι μια ανοιχτή αγκαλιά που ξέρει να αγαπάει και να εμπιστεύεται γιατί έτσι νιώθει, γιατί μόνο μια ματιά φτάνει για να σου πω είμαι εδώ για σένα, ακόμα κι αν υποφέρω, αυτό που θα με κάνει καλά, είναι να βλέπω πάντα στο πρόσωπό σου, αυτό το χαμόγελο που κατάφερα να σου χαρίσω εκείνο το πρωινό σε ένα μπαλκόνι. Σε ένα μπαλκόνι που έγινε η φυλακή σου κι εγώ απλά ήρθα να σε ανακουφίσω με λόγια αληθινά.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.