Τάδε έφη ο κάθε «τελειοποιημένος» και συναισθηματικά «ώριμος» άνθρωπος, που βγάζει ημιμαθή συμπεράσματα, καθήμενος στο παραληρηματικό θρόνο του. Αν τον πάρεις σοβαρά, αυτόματα κατατάσσεσαι στην κατηγορία του. Ειλικρινά σου λέω, οι λεκτικές επιθέσεις, τα ημιμαθή συμπεράσματα και οι αχρείοι χαρακτηρισμοί του, είναι επιεικώς για γέλια. Ναι, εδώ γελάμε!


Δυστυχώς πρόκειται για εκείνον τον άνθρωπο που έχει την τρανταχτή πεποίθηση της «ξερολίασης» (χρόνια πάθηση της σύγχρονης εποχής). Δυστυχώς πρόκειται για εκείνον που πιστεύει τι του λέει το άρρωστο μυαλό του (εδώ λέμε, τι κρίμα!) και δικάζει τον καθένα, έτσι, για να νιώσει ανώτερος και να καλύψει την δικιά του ενοχή. Είναι ο λεγόμενος θύτης, που με αξιοθαύμαστη μαεστρία, μετατρέπει τον εαυτό του σε θύμα.


Ένα έχω να σου πω γι’ αυτό το είδος ανθρώπου, τα συστατικά στοιχεία της ψυχοσύνθεσής του είναι εκείνα της ανωριμότητας, της ανασφάλειας και δυστυχώς της κακίας. ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ! Στο λέω γιατί αν πιστέψεις τα συμπεράσματα εκείνα της ημιμάθειάς του, αυτόματα έχασες. Αν γελάσεις με αυτά, τότε κέρδισες. Ξέρω, είναι άδικο να ακούγονται για σένα αερολογίες, ασυναρτησίες και αναλήθειες, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημά σου, είναι δικό του, εκείνου του… «παντογνώστη». Το πρόβλημά σου είναι εσύ τι θα κάνεις, που φυσικά δεν είναι άλλο από το να τον αγνοήσεις πλήρως και να μην ασχοληθείς ποτέ μαζί του. Μα ποτέ! 

Εστίασε στους θετικούς ανθρώπους. Εφόσον ξέρεις ποιος είσαι, άσε το άδικο να κάνει βόλτα μέχρι να έρθει το δίκιο, την ώρα που αυτό γουστάρει και που πάντα έρχεται και να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Μέχρι τότε, συνέχισε το ταξίδι σου προς την σωστή κατεύθυνση, δηλαδή μπροστά και όχι πίσω. Και απλά πες “Να, ακόμα ένας ανόητος!».

Μαρία Τσιντίδου

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.