Μια αιώνια διαμάχη ανάμεσα στην μοίρα, την τύχη και τις επιλογές. Πιο υπερισχύει τελικά; Οι περισσότεροι νομίζουν ότι μόνο ένα από αυτά είναι ισχυρό. Ότι φτάνει κάτι από τα παραπάνω για να είσαι ευτυχισμένος. Για μένα όλα πρέπει να υπάρχουν. Η μοίρα είναι γραμμένη, σου δείχνει όμως δρόμους και εκεί έρχονται οι επιλογές και η τύχη. Σε μια ζωή γεμάτη όμορφες και άσχημες στιγμές, δεν υπάρχει λογική, μόνο πίστη στην μοίρα και οι επιλογές μας να εμπεριέχουν ρίσκο χωρίς φόβο. Μόνο έτσι θα δεις τον ήλιο μέσα σου.


Η τύχη είναι ένας παράγοντας που παίζει ρόλο, αλλά όχι καθοριστικό. Οι επιλογές έχουν το πάνω χέρι, γιατί είμαστε ό,τι επιλέξουμε. Πάντα έχουμε πολλά μονοπάτια μπροστά μας, δεν μας φταίει ούτε η μοίρα, ούτε η τύχη. Αν φοβόμαστε να προχωρήσουμε, αν διαλέγουμε τα εύκολα, τότε θα ζούμε μια ζωή χωρίς ουσία, γεμάτη “αν”, γεμάτη κενά και μια ψυχή άδεια. Επιλέξτε μόνο με την καρδιά, ζήστε στο έπακρο, γιατί το αύριο δεν υπάρχει, μην κάνετε σαν να βλέπετε μπροστά. Επιλέξτε αυτό που το ένστικτο και η ψυχή προστάζει.


Δεχτείτε την μοίρα, πιστέψτε στην τύχη και στο αδύνατο και επιλέξτε το όνειρο. Επιλέξτε την ευτυχία που σας αξίζει, σαν να την έχετε ήδη αγκαλιά. Ο φόβος, το άγχος, καταστρέφουν ζωές που αξίζουν να βρίσκονται ανάμεσά μας. Για μένα οι επιλογές καθορίζουν την συνέχεια, την ευτυχία και όλα αυτά που αξίζουμε. Για αυτό ρισκάρουμε και πάμε μπροστά, εκεί που είμαστε προορισμένοι να φτάσουμε σε αυτή την ζωή.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.