Άφησε τα όλα πίσω, πιάσε το χέρι μου και έλα να φτιάξουμε στιγμές. Μια μέρα όλη δική μας. Με κοίταξες στα μάτια με απορία. Μα είναι Τετάρτη σήμερα, μέσον της εβδομάδας, δουλειές, χρόνος πουθενά. Σου απάντησα για μια μέρα ας βρούμε εμείς την στιγμή, γιατί αν δεν το κάνουμε, θα μας προσπεράσει, όπως τόσες άλλες. Ξέχνα για μια μέρα τα πάντα και έλα να θυμηθούμε πώς είναι να απολαμβάνεις, να γελάς και να μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο πέρα από το γαλάζια της θάλασσας. Μια εκδρομή κοντά στην φύση, που θα σε κάνει να θυμηθείς τι έχει πραγματικά αξία, θα σε κάνει να αναρωτηθείς, αν η ζωή που επέλεξες απλά σε φέρνει πιο κοντά στον θάνατο. Μια μέρα ζητάω, μια μέρα που το μόνο που θα σε νοιάζει θα είναι η αγάπη μας και τα φιλιά μας.

Άραγε αν ήσουν στα τελευταία λεπτά της ζωής σου, μόνο τότε θα καταλάβαινες ότι αυτό που ζητάω είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι για τον εαυτό μας; Και τι να την κάνεις την ζωή, αν δεν έχεις να μοιραστείς συναισθήματα, χαρές, γέλια και λύπες ακόμα! Αν δεν έχεις έστω μια αγκαλιά που θα είναι εκεί για σένα κάθε φορά, σε κάθε στιγμή, το μόνο που νιώθεις είναι ένα απέραντο κενό. Το μοίρασμα είναι αυτό που γεμίζει την ψυχή, αυτό το μοίρασμα που έχεις με τον σύντροφό σου, τον άνθρωπό σου, που θα είναι δίπλα σου σε όλα. Αν τον βρεις, θα καταλάβεις… Αν δεν μοιράζεσαι στιγμές, γιατί άραγε ζεις; Ας μοιραστούμε λίγες στιγμές, γιατί μπορεί να είναι λίγες και να μην το ξέρεις.


Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.