Κάτσε στο δωμάτιο σου, σβήσε τα φώτα και σκέψου εκεί που κανένας δεν σε βλέπει, αν μπορείς για μια φορά στην ζωή σου να είσαι ειλικρινής. Όχι ειλικρινής με τους άλλους, αλλά με τον ίδιο σου τον εαυτό. Τελικά πόσο δύσκολο να κοιτάς τον εαυτό σου στα μάτια και για μια φορά να μην λες ψέματα! Να μην στολίζεις την εικόνα σου με χρυσόσκονη για να καλύψεις την δυστυχία σου! Χτίζεις μια εικόνα με ψέματα, με φωτογραφίες, με ψεύτικα χαμόγελα στα σόσιαλ, που έχεις ξεχάσει ποιος πραγματικά είσαι. Γιατί κατάντησες ένα άβουλο πλάσμα, χωρίς συναίσθημα, γεμάτο ζήλεια και κακία. Γιατί προσπαθείς εδώ και χρόνια να μπεις σε καλούπια για να αρέσεις σε περισσότερους, αφού στα δύσκολα όλοι θα σε ξεχάσουν και θα είσαι και πάλι μόνη.


Πες μόνο μια φορά την αλήθεια σε σένα. Πες έγινα απάνθρωπη, πλήγωσα, άφησα να με χειριστούν, γιατί δεν είχα την δύναμη να κάνω κάτι τόσο απλό, να είμαι ειλικρινής. Τελικά μάθαμε τόσο στο ψέμα, που η αλήθεια μας φαίνεται περίεργη. Η ειλικρίνεια αντί για προτέρημα, έγινε με τα χρόνια ελάττωμα. Μα όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, για την δική μου ζωή ήταν ένα κακό χαρακτηριστικό. Αν τολμάς, γίνε σαν εμένα. Πάτα πάνω στα κομμάτια της ψυχής σου και γίνε έστω μια φορά ειλικρινής.


Τίποτα πιο λυτρωτικό δεν υπάρχει, να βλέπεις το αίμα της ψυχής σου να στάζει, να βλέπεις κατάματα τις πληγές σου ανοιχτές. Μόνο τότε θα πεις τις δικές σου αλήθειες. Δεν πονάνε τελικά οι αλήθειες της ζωής σου, τα λόγια που έγιναν μαχαίρια πονάνε, αυτά σε πληγώνουν. Στάζουν αίμα μέχρι να στραγγίσεις και να μην έχεις άλλο πια. Μια αλήθεια ζητάω, ειλικρίνεια και όχι ψεύτικα βλέμματα, άδειες ψυχές και σάπια κορμιά.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.