Θέλω να σου εξομολογηθώ απόψε. Να αδειάσει το μέσα μου, να ξεχυθεί ο πόνος. Σημείο καμπής εκείνα τα δάκρυα που δεν κυλάνε πλέον από τα μάτια μου, αλλά από την ψυχή μου. Μην γελιέσαι, δεν κλαίω μόνο για εσένα, αλλά και για μένα. Για σένα κλαίω γιατί αρνιέσαι να δεις και να παραδεχτείς τι ουσιαστικά συμβαίνει, την πάσα αλήθεια. Κουκουλώνεις, εθελοτυφλείς και προχωράς.


Στην καλύτερη των περιπτώσεων δημιουργείς μια κατάδική σου πραγματικότητα, την πιστεύεις και την πλασάρεις με κάθε δυνατό τρόπο. Ίσως κάποια στιγμή συνειδητοποιήσεις, όταν έρθει το χαρτί του διαζυγίου, όταν δεις τη βαλίτσα στην πόρτα και τότε αναγκαστικά αναρωτηθείς. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να φτάσουμε ως εκεί, έχεις χρόνο να εκτιμήσεις και να αναγνωρίσεις. Αν θες…


Για μένα κλαίω που σου επέτρεψα να εισβάλεις στη ψυχή μου και να διεισδύσεις σε κάθε πτυχή της ζωής μου. Που άνοιξα τις κουρτίνες διάπλατα για να εισχωρήσεις εντός μου, αψηφώντας ότι άμα ήθελα φως, αρκούσε απλά να ανοίξω το δικό μου διακόπτη. Λυπάμαι που πίστεψα περισσότερο σε σένα αντί για εμένα. Έβαλα εσένα προτεραιότητα, ενώ όφειλα να έχω εμένα. Στα πρόσφερα όλα, σώμα και ψυχή και σιγά σιγά έγινα εκείνο το εκμεταλλεύσιμο δεδομένο. Βλέπεις είναι η πάστα μου τέτοια, αυτή της αμέριστης προσφοράς που συνηθίζω να ξεχνώ να δώσω και σε εμένα. Ευτυχώς κάποια στιγμή καλούμαι να κάνω τον απολογισμό και κάπου εκεί βγαίνει ο λογαριασμός.

Μην μπερδεύεσαι, δεν στα λέω για να σε κατηγορήσω, για μένα τα λέω. Για να έχω να θυμάμαι την επόμενη φορά πόσο θα ανοίγω την πόρτα της καρδιάς μου και πόσο θα επιτρέπω να περπατήσουν στα μονοπάτια μου. Μη με ρωτάς γιατί. Τα ξέρεις όλα ήδη! Θα ήθελα να μην είχαμε φτάσει ως εδώ. Τα όρια στενεύουν. Τελευταία προειδοποίηση! Αν δεν σεβαστείς την παρουσία μου φρόντισε να σεβαστείς την απουσία μου!

Stella

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.