Ήρθες και περίμενες πολλά, στα έδωσα απλόχερα δίχως να ζητήσω αντίκρισμα. Ήρθες και ζήτησες πολλά, στα πρόσφερα δίχως να περιμένω ανταπόδοση. Ήρθες και απαίτησες πολλά, στα έδωσα δίχως να θελήσω τίποτα. Ήσουν τα πάντα για μένα και το γνώριζες πολύ καλά. Αληθινή αγάπη λένε πως είναι η ανιδιοτελής αγάπη, αυτή που δεν έχει κανένα προσωπικό συμφέρον, αυτή που δεν έχει κανένα προσωπικό κίνητρο, απλά βάζεις τον άλλον πιο πάνω από τον εαυτό σου, πιο πάνω από τις ανάγκες σου, προσφέροντας τα πάντα προς ευχαρίστησή του. Αυτή νόμιζα πως ζούσα.


Χωρίς να το καταλάβω όμως πέρασα τα όρια της ανιδιοτέλειας και έφτασα στα σύνορα της εκμετάλλευσης. Αυτό που εγώ θεωρούσα απεριόριστη αγάπη, ήταν τελικά μια απεριόριστη εκμετάλλευση. Κι αυτή η άρρωστη σχέση ξέρεις, δεν γιατρεύεται, δεν διορθώνεται, δεν αλλάζει, η μόνη λύση είναι να «πεθάνει». Μόνο τότε έρχεται η λύτρωση. Μόνο τότε λευτερώνεσαι και περιμένεις την επόμενη ερωτική «γέννηση».


Στην πορεία όμως, έχω αρματωθεί με όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αναθρέψω μια υγιή νέα σχέση, έχω συγκεντρώσει όλες μου τις ψυχικές και νοητικές μου ικανότητες για να σπείρω έναν εύφορο έρωτα. Γνωρίζω πια και δεν πρόκειται να ξανακάνω τα ίδια λάθη. Τέρμα τα απεριόριστα συναισθήματα περιμένοντας από τον άλλον ψίχουλα ελεημοσύνης. Τέρμα οι απεριόριστες προσφορές. Τώρα ότι δίνω αυτό θα παίρνω. Αληθινή αγάπη είναι η αμοιβαία αγάπη. Τίποτα πια δεν δίνεται με πίστωση, μόνο τοις μετρητοίς.

Σοφία Β.

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.