Όλοι μας νομίζουμε ότι η ευτυχία είναι εκεί έξω. Κυνηγάμε υλικά αγαθά, λες και αυτά θα μας δώσουν την χαρά. Μια χαρά που είναι παροδική. Μια χαρά τόσο δα μικρή. Μέσα μας είναι ο παράδεισος. Αν ξέραμε τι κρύβουμε μέσα μας, όλοι θα κάναμε θαύματα. Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος και πιο ευτυχισμένος. Είμαστε υπεύθυνοι που αφήνουμε το σκοτάδι να μας κυριέψει. Έρχεται το φως και πολλές φορές δεν είμαστε ικανοί να το δούμε. Είμαστε τόσο κολλημένοι με λάθος πράγματα, που προσπερνάμε το φως χωρίς να το βλέπουμε. Οι επιλογές είναι μέρος της ευτυχίας που θέλουμε να αγκαλιάσουμε. Γιατί αν την κυνηγάμε, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τρέχει μακριά μας. Πρέπει να την προσεγγίσουμε με αγάπη, να της προσφέρουμε χάδι, μια αληθινή αγκαλιά.


Η ευτυχία είναι μέσα μας και περιμένει να την ανακαλύψουμε, αυτό όμως θα γίνει μόνο όταν τα βρούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Θα γίνει όταν πάψουμε να βλέπουμε τι κάνει ο δίπλα μας. Η ευτυχία θα βγει προς τα έξω, όταν οι ζωές των άλλων θα μας είναι αδιάφορες, γιατί προτεραιότητα θα είναι μόνο η δική μας. Μόνο έτσι μπορούμε να πούμε ότι η ζωή που ζήσαμε άξιζε και με το παραπάνω. Μόνο αν η ευτυχία αναβλύζει από μέσα μας θα έχουμε πετύχει τον σκοπό της ύπαρξής μας.


Κοίταξε μέσα σου και αν η κακία και η ζήλεια δεν άφησε μόνο αποκαΐδια, αν έμεινε έστω μια σπίθα από την φωτιά που έβαλες μόνος σου, τότε ναι υπάρχει ελπίδα για αυτόν τον κόσμο. Υπάρχει ελπίδα ότι η ανθρωπιά υπάρχει και η ευτυχία δεν είναι κάτι ακατόρθωτο.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.