Αν αγαπάς χωρίς άλλον σκοπό, παρά για να γεμίζεις το βάθος της ψυχής σου, τότε μονάχα μπορείς να πεις πως αγαπάς αληθινά. Αν δεν περιμένεις με λυσσασμένες αγωνίες αντάλλαγμα – όπως το θες εσύ – τότε μονάχα θα βλέπεις ήλιο στη βροχή, μόνο τότε θα γίνεσαι εσύ ο ήλιος στη ζωή σου. Μονάχα τότε θα απλώνεται στη σκέψη σου γαλήνη και θα νικάς της νύχτας τις φοβίες. Ζωντάνεψε το μέσα σου κι αγάπα χωρίς ανησυχίες, για να ομορφύνεις τη ζαρωμένη σου καρδιά, τα όνειρα και τις ελπίδες. Ίσως και να πονέσεις, αλλά θα δεις πως στη διαδρομή θα αντέξεις κι ύστερα σιγά-σιγά θα δυναμώσεις και πάνω απ’ όλα την ίδια την οντότητά σου θα λατρέψεις.


Αν όλα αυτά τα βάλεις μέσα σου σε μία σειρά, τότε η αγάπη θα έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις. Τότε πια στον έρωτα, δεν θα φοβάσαι να περιμένεις. Κι αν βλέπεις κάτι που δεν σου γεμίζει την καρδιά, θα έχεις τη δύναμη να φεύγεις. Καν’ το όμως ξεκάθαρο βαθιά μέσα στο μυαλό σου. Το να κολλάς εμμονικά, αυτό δεν είναι αγάπη.


Την αυθεντικότητα του έρωτα θα τη δεις στον αυθορμητισμό, θα τη δεις στην αποφασιστικότητα αυτού που λέει πως σ’ αγαπά. Θα έχει η ορμή του κάτι αδίστακτο. Θα έχει και λίγη τρέλα. Την αλήθεια του έρωτα θα τη βρεις σε αυτόν που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, που σε μεταμορφώνει, που δίνει πνοές στις μέρες σου και μέσα στον κύκλο της ζωής θα είστε πρωτόγνωρα ενωμένοι. Δεμένοι.

Αυτός ο άνθρωπος θα είναι η αδυναμία σου κι η δύναμή σου, αλλά δεν θα είναι το δεκανίκι σου στα πατήματα της ζωής. Θα είναι συνοδοιπόρος. Ένας αόρατος συνταξιδιώτης και όλες τις στιγμές σου, με την έγνοια του, θα τις κάνει ευτυχία. Γιατί αν αγαπάς πρώτα για σένα, αν έχεις καταφέρει να βρεις μέσα σου τη δύναμη αυτή, τότε είσαι πολύ κοντά για να βρεις κι αυτό που όλοι λέμε «πραγματική ευτυχία».

Ελένη Ισπόγλου – Συγγραφέας
https://www.facebook.com/eispoglou

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.