Είναι και εκείνοι οι άνθρωποι, οι φύλακες άγγελοι που περνούν από τις ζωές μας και αφήνουν το ανεξίτηλο σημάδι τους στις ψυχές μας. Άνθρωποι ντόμπροι και ειλικρινείς, με λόγο καθαρό και μεστό. Δεν μασάνε τα λόγια τους. Θα σου πουν την αλήθεια τους χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, γιατί πατάνε γερά στα πόδια τους και δεν εθελοτυφλούν. Δεν θα κρυφτούν πίσω από τις καταστάσεις, ούτε θα σε περιπαίξουν με τις λέξεις. Μπορεί η αφοπλιστική τους ειλικρίνεια να καυτηριάσει τις πληγές σου, αλλά μην μπερδεύεσαι, ο στόχος τους δεν είναι πληγωθείς, αλλά να σε προστατεύσουν από τον πόνο. Να σε βάλουν κάτω από τις φτερούγες τους, να σε κανακέψουν, να σε προειδοποιήσουν και να σε προλάβουν ώστε να μην χρειαστεί να περάσεις και εσύ από τα μονοπάτια που διάβηκαν για να μπορούν να είναι εδώ και να σου μιλάνε.


Η αγάπη τους είναι ανιδιοτελής, αγνή, ζεστή και καθάρια. Σε νοιάζονται ουσιαστικά. Σε νιώθουν ολοκληρωτικά. Τον πόνο που έχει κρυφτεί βαθιά πίσω από το χαμόγελο, τη θλίψη πίσω από τα μάτια. Είναι τα κομμάτια τους που μπορούν να τα αναγνωρίσουν πάνω σου και να κατανοήσουν. Μια ματιά αρκεί και θα αφεθείς μέσα στην ασφάλεια της δίνης των συναισθημάτων τους.


Μην κάνεις τον κόπο να τους γυρέψεις τους στα φώτα και στο πλήθος. Χαμένος χρόνος και κόπος. Δεν φοράνε φωτοστέφανο, ούτε με την απαράμιλλη ομορφιά και τα άσπρα ρούχα θα θαμπώσουν τη ψυχή σου. Πήγαινε μακριά από τη σκηνή να τους προϋπαντήσεις, δεν στριμώχνονται στον κόσμο, δεν λιάζονται κάτω από τα φώτα. Με ίχνη σβησμένα στην πορεία της ζωής επέλεξαν έναν άλλο δρόμο αυτόν της απομόνωσης, αυτόν της σιωπής, της προσφοράς, της προστασίας. Πεισματάρης στον κόσμο των ονείρων, σαν αναζητητής ψάχνει στους άλλους τη ψυχή του, ένας φύλακας άγγελος αλήτης.

Τους φύλακες αγγέλους σου, στα πιο παράξενα μέρη θα τους συναντήσεις. Θα σε βρουν αυτοί την κατάλληλη στιγμή. Σε ένα πέρασμα της ζωής θα συναντηθούν οι δρόμοι σας, συνήθως την πιο κατάλληλα ακατάλληλη στιγμή. Τυχεροί όσοι τους συναντήσουν στο διάβα τους… Αν τους επιτρέψεις να αγγίξουν την καρδιά σου, το σημάδι τους δεν φεύγει ποτέ, γίνεται μόνιμο κομμάτι σου. Δερματοστιξία στη ψυχή σου!

Stella

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.