Σπανίζει στις ημέρες μας η ειλικρίνεια. Η ειλικρίνεια δεν αφορά μόνο το ψέμα, αλλά και να το να είσαι αληθινός! Αληθινός προς τον εαυτό σου και προς τα αισθήματά σου, αρνητικά ή θετικά. Να πιάνεις τα αισθήματά σου στα «χέρια», να τα αναλύεις, να τα σπας σε χίλια κομμάτια, σε σημείο αηδίας, τόσο που πια δεν σε φοβίζουν, τόσο που μπορείς να τα αποδεχτείς και να τα αντιμετωπίσεις όσο άσχημα και αν είναι. Δεν ξέρω αν υπάρχει αθώο ή ένοχο ψέμα, ξέρω όμως πως ακόμα και αν αναγκαστείς να πεις ψέματα, κάποια στιγμή θα ανακαλυφθεί η αλήθεια και τότε θα νιώσεις άσχημα εις διπλούν, μια για το ψέμα και μια για την αναξιοπιστία σου. 


Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι το ψέμα ανήκει στο ταλέντο της διπλωματίας στις σχέσεις και ίσως νιώθουν αρκετά καλά που μπορούν να ισορροπούν στην δική τους πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο. Είναι τόσο χαμένοι στον μύθο τους, που κάποιες φορές πιστεύουν και οι ίδιοι τα ψέματά τους! Όμως να σας πληροφορήσω εσάς που πιστεύετε ότι είστε τετραπέρατοι και νομίζετε πως μας ξεγελάτε, πως παγιδεύεστε στα ψέματά σας και κάποιες φορές ξεχνάτε το ψέμα που είπατε, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται η αλήθεια από γκάφα σας!


Κρίμα άνθρωποι, έχετε τόσα πολλά να δώσετε και προτιμάτε να δίνετε το χειρότερό σας, ενώ θα μπορούσατε να αποδεχτείτε την ειλικρίνεια σαν αρετή και να παλέψετε με το μέσα σας, να γεννήσετε φως. Πώς αλλιώς θα υπάρχει φως αν δεν υπάρχει ειλικρίνεια με τον εαυτό μας και με όλους τους υπολοίπους; Ειλικρινά διασκεδάζω με αυτούς τους ανθρώπους που ανεξάρτητα με την ηλικία τους, ο τρόπος ζωής τους είναι μια μυθοπλασία και όπως κάθε μύθος, εμπεριέχει πολλά ψέματα. Είναι στο χέρι σας αν θα αναζωογονηθείτε ή αν θα συνεχίσετε τα παραμύθια…

Ελένη Ρέγγα

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.