Μα πώς γίνεται να μην υπάρχει αγάπη; Γίνεται ζωή χωρίς αγάπη, χωρίς συναίσθημα που σε κάνουν να χαμογελάς και να πετάς σε κόσμους φανταστικούς; Χωρίς αισθήσεις που θα ανατριχιάζουν όλο το κορμί μας; Η αγάπη είναι παντού, είναι στον αέρα που αναπνέουμε, είναι μέσα μας. Αν δεν υπάρχει μέσα μας αγάπη, δεν μπορούμε να μεταδώσουμε ό,τι πιο όμορφο. Δώσε αγάπη για να πάρεις χαρά, όχι για να πάρεις αγάπη. Μην περιμένεις πάντα κάτι να πάρεις, δώσε ακόμα κι αν δεν παίρνεις τίποτα.


Η αγάπη δεν μετριέται, δεν υπολογίζεται και δεν ανταλλάσσεται. Ο κόσμος φτιάχτηκε με αγάπη για την φύση και τον άνθρωπο, άσχετα αν και αυτό καταφέραμε να το καταστρέψουμε. Θα κλείσω τα αυτιά και θα ανέβω για άλλη μια φορά στο δικό μου ροζ συννεφάκι και θα σκορπίσω την χρυσόσκονη αγάπης για αυτούς που ξέχασαν να δίνουν μέσα από την ψυχή τους, να αγαπάνε δίχως όρια και να χαίρονται με ό,τι ο διπλανός του πετυχαίνει. Να υπάρχει αγάπη που θα καλύπτει τον εγωισμό, την ανταγωνιστικότητα και ό,τι άσχημο έχει τυλίξει τούτο δω τον κόσμο.


Εγώ θα συνεχίσω να πιστεύω σε παραμύθια, σε πρίγκιπες και άσπρα άλογα, γιατί με κάνουν να ονειρεύομαι έναν κόσμο μαγικό που δεν βγάζει με την πρώτη ευκαιρία νύχια. Δεν φτύνει φωτιές για να σε κάψει, για να χαίρεται που μόνο η δική του ζωή είναι στάχτη. Θα πιστεύω σε μια αγάπη που είναι κάπου βαθιά κρυμμένη και κάποια στιγμή θα φανεί και πάλι. Θα βγει στην επιφάνεια και τότε όλοι πάλι θα θυμηθούμε να γελάμε και να απολαμβάνουμε!

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.