Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε, είναι να υποθέτουμε και να πιστεύουμε ακράδαντα πως οι υποθέσεις μας είναι η μόνη αλήθεια. Όλα ξεκινούν από τη λανθασμένη πεποίθηση, πως οι άνθρωποι γύρω μας ζουν και σκέφτονται σαν εμάς. Πως κρίνουν, αγαπούν, αισθάνονται κι εκφράζονται σαν εμάς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το κυριότερο πρόβλημα γεννιέται όταν οι υποθέσεις μας δεν έχουν την οπτική που μας βολεύουν, οπότε μεταμορφώνονται σε αρνητικές σκέψεις, που αναπόφευκτα μας κρύβουν την αλήθεια, μιας και δεν μας αφήνουν να δούμε πέρα από την ψευδή κατάσταση που πλάσαμε στον νου μας.


Ύστερα, οι όποιες αρνητικές σκέψεις μπορούν να φέρουν υπερβολικές αντιδράσεις, κάποιες φορές και άσχημες πράξεις που ενοχοποιούν τους άλλους και δημιουργούν τοίχους στην ανοιχτή επικοινωνία, γιατί εξ’ αρχής δεν μπήκαμε στη διαδικασία να μάθουμε την πραγματικότητα της κατάστασης.
Την επόμενη φορά που κάτι σας απασχολεί, μην προτρέξετε σε υποθέσεις. Σταθείτε ψύχραιμα και ρωτήστε το άτομο που σας αφορά άμεσα, για αυτό που σας γεννά υποθέσεις. Χωρίς εγωισμούς και φοβίες. Χωρίς να τα παίρνετε όλα προσωπικά.


Είναι ευρέως γνωστό, πως μόνο η αλήθεια σβήνει τη βαβούρα του μυαλού και όποιες ανησυχίες αυτή γεννά. Δεν είναι εύκολο. Μα αξίζει το ταξίδι προς την αληθινή αλήθεια. Ακούστε και μιλήστε με ειλικρίνεια. Χωρίς κριτική. Μόνο αυτά θα φέρουν την ελευθερία της ψυχής και τη δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων που αξίζουν να μένουν στη ζωή σας.

Κάπως έτσι, οι πιο πολλοί θα υπέθεταν και θα έβαζαν το χέρι τους στη φωτιά πως αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία του άρθρου είναι ένα ακόμη μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Κι όμως, δεν είναι. Την φωτογραφία την έβγαλα πριν χρόνια στο Σούνιο νωρίς το πρωί, την ώρα που ο ήλιος ανέτειλε. Για αυτό, πάντα να αμφισβητούμε τις θεωρίες του μυαλού μας, μέχρι να σιγουρευτούμε πραγματικά. Αυτό, θα κάνει τη ζωή μας πιο ευχάριστη, χωρίς εσωτερικά βαρίδια που μας κρατάνε αλυσοδεμένους και στάσιμους.

Ελένη Ισπόγλου – Συγγραφέας
https://www.facebook.com/eispoglou/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.