Πολλές φορές γνωρίζουμε ανθρώπους με τους οποίους δεν ταιριάζουμε και το αναγνωρίζουμε εξ αρχής. Χωρίζονται σύντομα οι δρόμοι μας και μας περνούν απαρατήρητοι. Άλλες φορές κρατάμε μια τυπική επαφή και ένα καφέ στο τόσο απλά για την παρέα. Στις τυχερές αυτές φορές, κάνουμε και φίλους. Μοιραζόμαστε μυστικά και γίνονται μέρος της ζωής μας. Υπάρχουν και εκείνες οι φορές που καταλήγει μια γνωριμία σε έρωτα! Άλλοτε κρατάει, άλλοτε ήταν απλά περαστικός. Τι γίνεται όμως όταν ερωτευόμαστε το άτομο που δεν μας θέλει;


Άσχημα τα συναισθήματα. Κάποτε μπερδεμένα. Άλλες φορές αδικαιολόγητα. Κάποιες άλλες φορές πονάνε. Συζητάμε, εκφραζόμαστε, αλλά η ανταπόκριση παραμένει μηδενική… Χάος. Αυτό προκαλεί η απόρριψη. Ένα συναισθηματικό χάος! Έλα όμως που αυτό το άσχημο συναίσθημα, είναι μια τρανταχτή απόδειξη του χαρακτήρα μας… Δύσκολο να διανοηθείς ότι από όλες τις γνωριμίες που έκανε ο έρωτάς σου, σε θεώρησε την πιο άκυρη σε ό,τι αφορά τον ερωτικό τομέα. Συναισθηματικά, ειδικά εάν γνωρίζεις ότι είχες πολλά να δώσεις, πονάει να δεχτείς ότι στα πέταξαν πίσω χωρίς καν να τα ανοίξουν.


Ξεχνάς όμως το βασικότερο. Αυτό που έπρεπε να δεχτείς από την πρώτη στιγμή. Ο κάθε ένας από εμάς, κάνει τις δικές του επιλογές. Είτε διαλέγει σώματα, πρόσωπα, ομορφιά, προσωπικότητες, χαρακτήρες κτλ κτλ, διατηρεί το αυθαίρετο δικαίωμα να επιλέγει τα δικά του στάνταρ. Έχει τα δικά του γούστα και απαιτήσεις. Τις δικές του προτεραιότητες. Και είναι εντάξει να μην ανήκεις σε αυτά. Δεν έχει να κάνει μαζί σου, αλλά με τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Γι’ αυτό λοιπόν έχεις δύο επιλογές στην απόρριψη, ή φέρεσαι εγωιστικά και θυμώνεις ή παίρνεις την αξιοπρέπειά σου αγκαλίτσα και αποχωρείς ευχόμενη να βρει στο δρόμο του αυτό που δεν βρήκε σε εσένα! Η ομορφότερη γυναίκα, πρέπει πρώτα να μυρίζει αξιοπρέπεια!

Γεωργία Σοφοκλέους

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Professional Counseling & Life Coach εφήβων και ενηλίκων

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.