Είναι να μην το αποφασίσω να αγαπήσω. Θα σε κρατήσω σφιχτά μέσα στην ζωή μου. Θα σε σεβαστώ, θα σε μετρήσω για άνθρωπο. Θα στέκομαι δίπλα σου, υπογράφοντας παντός καιρού συνθήκη αγάπης. Είναι να μην το αποφασίσω να σε ξεγράψω. Η απόφαση δεν αλλάζει και ας με κυκλώνει ο ίδιος μου εαυτός για να σε κρατήσω. Στην ίδια παγίδα της δεύτερης, τρίτης, τέταρτης, της αμέτρητης ευκαιρίας, δεν θα πέσω. Δεν θα με τραβήξεις στο παιχνίδι του Νάρκισσου, που πάντα θα επιστρέφεις, πάντα θα απαιτείς.

Πριν στεκόμουν δίπλα σου ή πίσω σου για να σε προσέχω. Τώρα βάζω την ζωή μου κάτω από το φως – διάλεξα θέση στρατηγική. Εσύ μένεις πίσω μέσα στα σκοτάδια σου, τελικά επίμονος ίσκιος είσαι και τίποτα άλλο. Το κεφάλι μου θα κοιτάξει μόνο ψηλά, έχει ωραίο ήλιο η ζωή μου, στα αλήθεια, αυτόν πάντα ζηλεύεις.


Ο καθένας μας έχει δύο ταυτότητες. Μια που δείχνεις εσύ στους άλλους και μια που αφήνουν πίσω οι πράξεις σου. Αυτή η δεύτερη είναι η ταυτότητα, που φαίνεται χωρίς να την δείξεις, χωρίς καν να στην ζητήσουν. Αυτή είναι και η αληθινή! Πρώτη, η ταυτότητα που δείχνεις. Εσύ δηλώνεις δήθεν μάγκας, δήθεν άνθρωπος, διαβασμένος, με επίσης δήθεν ευαισθησίες, ποιητής ψεμάτων για ταλαιπωρημένες ψυχές. Ντύνεσαι με τα φτερά άλλων, είσαι κάλπης άγγελος, τόσο κάλπικος, που έχεις και ο ίδιος πιστέψει ότι σου αξίζουν τα φτερά που κλέβεις.

Δεύτερη, η ταυτότητα που αφήνεις. Η παλιανθρωπιά, όσο και να κρύβεται πίσω από φθηνές δικαιολογίες, πάντα στο τέλος φαίνεται ποιος την κουβαλάει και γιατί. Άπληστος στον έρωτα, άπληστος στα λεφτά, άπληστος στην δόξα. Σε όλα άπληστος για έναν κούφιο εγωισμό, αυτός σε αφήνει ταπεινωμένο με την μοναξιά σου για νυχτερινή παρέα.


Ξεγράφω εύκολα τον φθηνιάρικο εγωισμό σου από την ζωή μου. Σε διαγράφω απόλυτα με ένα χαμόγελο ανακούφισης και προχωράω, όχι πιο κάτω, για πιο πάνω έχω βγάλει δρομολόγιο, σαν χαρταετός! Η ψυχή χαρταετός μπορεί να γίνει στον δικό της ουρανό και με τον άνεμο κόντρα θα σηκωθεί πιο ψηλά ακόμα. Δεν σε μετράω πια ούτε για την κόντρα! Δεν δέχτηκα τα δικά σου λίγα, που ήταν και ψεύτικα. Μόνο για το συμφέρον σου μετρημένα και ειπωμένα. Πάντα γρήγορα απορριπτέος καταλήγεις, από την αξιοπρέπεια κάποιων ανθρώπων.

Αξιοπρέπεια! Για εμπόδιο την συναντάς και σε εξευτελίζει με πράξεις, χωρίς πολλά λόγια. Κάπου εκεί στα αποφασισμένα σαρανταπέντε, ας αποδείξουμε ότι το παιχνίδι αξίζει για τα ακριβά “όχι”, ας είναι και λίγα. Τα φθηνά “ναι”, δεν οδήγησαν πουθενά ποτέ. Θεοί και διάβολοι με συμπαθούν και ας με παιδεύουν ο καθένας κατά τα κέφια του. Είμαι το καλό παιδί γιατί αγαπάω πολύ. Γίνομαι παλιόπαιδο γιατί ξεγράφω περισσότερο!

Ειρήνη Μουμούρη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.