Ποιος μπορεί να ορίσει τι είναι επιτυχία; Η επιτυχία για μένα είναι να ανοίγω κάθε πρωί τα μάτια μου και να χαμογελάω. Επιτυχία είναι να αγαπάω και να αγαπιέμαι. Επιτυχία είναι να ζω στιγμές και να γελάω με την ψυχή μου. Επιτυχία είναι να κοιμάμαι με την συνείδηση καθαρή ότι δεν πλήγωσα ηθελημένα κάποιον. Επιτυχία είναι να κοιτάζω αυτόν που έχω απέναντι απευθείας μέσα στα μάτια χωρίς να κατεβάζω το πρόσωπό μου.


Στο τέρμα της ζωής, στα τελευταία λεπτά, η επιτυχία θα είναι να νιώθεις ήρεμος και γεμάτος. Αυτό που θα θυμάσαι εκείνα τα τελευταία λεπτά, είναι οι στιγμές που κατάφερες να σηκωθείς, που ακόμα κι αν ο πόνος, σαν λεπίδα σου κομματιάζει την ψυχή, εσύ τα κατάφερες και έφτασες στο τέρμα. Αν καταφέρεις να μην φοβάσαι την ζωή, τον ίδιο σου τον εαυτό, τους άλλους, τότε η ευτυχία είναι γύρω σου. Επιτυχία για μένα είναι να μπορώ να απολαύσω απλές, όμορφες στιγμές και να χαλαρώνω δίπλα σε έναν άνθρωπο που το μόνο που θα τον νοιάζει θα είναι να βλέπει τα μάτια μου να γελάνε.


Οι περισσότεροι κυνηγάνε μια επιτυχία στην δουλειά, στα οικονομικά και ξεχνάνε ότι η προσωπική επιτυχία βρίσκεται μόνο στην αγάπη και στην δοτικότητα. Μια δοτικότητα που δεν μετριέται, δεν ανταλλάσσεται και δεν έχει πάρε και δώσε. Ποια επιτυχία αλήθεια μετράει μπροστά στον θάνατο, για σκέψου… Μπορεί μια σοβαρή ασθένεια να σε κάνει να δεις τις μάσκες τις επιτυχίας να πέφτουν; Τίποτα δεν μένει όρθιο αν μέσα στην ψυχή σου δεν έχεις βιώσει την επιτυχία της ευγνωμοσύνης.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.