,

Μα να θυμάσαι πως εγώ στάθηκα άοπλη μπροστά σου…

silhouette of woman leaning on metal railings with background of body of water by the shoreline

Και στάθηκες μπροστά μου αρματωμένος με πληγές, ανασφάλειες, πόνους και προδοσίες που σου χάρισε το παρελθόν. Στάθηκες μπροστά μου και μου έτεινες το χέρι. “Ας προχωρήσουμε μαζί…” μου είπες. Χάιδεψα τις πληγές σου, αγκάλιασα τις ανασφάλειές σου, φίλησα τους πόνους σου, νανούρισα τις προδοσίες σου. Και δεν με τρόμαξαν οι ασπίδες σου, η αλήθεια φωτίζει και τα πιο πυκνά σκοτάδια σκέφτηκα και σου έδωσα το χέρι μου… Είχα τραυματιστεί κι εγώ στο παρελθόν, είχα κι εγώ προδοθεί, είχα κι εγώ πληγωθεί. Άλλα τα επούλωσα κι άλλα τα άφησα συνειδητά πίσω, γιατί ξέρω πως μόνο έτσι μπορείς να πας μπροστά.


Κι εγώ ήθελα να πάω μπροστά, να προχωρήσουμε μαζί… Γιατί ήξερα πως δεν μπορείς να προχωράς μπροστά με το παρελθόν για ασπίδα. Όλα πρέπει να τ’ αφήσεις πίσω για να γυρίσεις καινούρια σελίδα στη ζωή σου. Μα αυτό θέλει δύναμη, αυτό θέλει χρόνο, αυτό θέλει προσπάθεια. Άοπλη στάθηκα μπροστά σου, προτίμησα να ρισκάρω να πληγωθώ ξανά, παρά να χάσω την μαγεία από δειλία. Έθαψα πρόχειρα φόβους, αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις. Τα έθαψα εκεί, μπροστά σου, με το πρώτο μας φιλί…

Λίγη σημασία έχει η συνέχεια της ιστορίας. Λίγη σημασία έχει αν με πλήγωσες, αν με πρόδωσες, αν με μαχαίρωσες πισώπλατα. Δεν μετανιώνω και δεν παραπονιέμαι, γιατί το δικό μας το ταξίδι, εγώ το έζησα με όλο μου το είναι. Όσο κι αν κράτησε, όπως κι αν κατέληξε, η ουσία είναι πως γέμισε την ψυχή μου. Ίσως εσύ έχεις μάθει να προχωράς με πισινές, με το πόδι κολλημένο στο φρένο για ασφάλεια, με κρυμμένους άσσους στο μανίκι, ίσως… κι ίσως έτσι να είναι και καλύτερα, μα είμαστε κι εμείς οι “τρελοί” που το “σ’ αγαπώ” το λέμε με την καρδιά κι όχι με το μυαλό.


Είμαστε κι εμείς οι “τρελοί” που ποντάρουμε τα ρέστα μας κι ας ξέρουμε πως μπορεί να χάσουμε τα πάντα. Είμαστε κι εμείς οι “τρελοί” που δεν μαθαίνουμε απ’ τα λάθη μας και τολμάμε να αφεθούμε σε ελεύθερη πτώση στο συναίσθημα κι ας κομματιαστούμε στο τέλος. Είμαστε κι εμείς οι “τρελοί” που κάθε μα κάθε φορά στο τέλος βρίσκουμε την δύναμη να χαμογελάμε και να το πάμε πάλι απ’ την αρχή…

Κική Γιοβανοπούλου


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading