Σήμερα θα υπακούσω στη λάγνα μου όρεξη και στο στομάχι μου που διαμαρτύρεται, επειδή το θρέφω ελάχιστα. Σήμερα θέλω να ικανοποιήσω τον ουρανίσκο μου, που θέλει να βυθιστεί στην ηδονή της γεύσης. Θα φάω όπως ο Καλιγούλας, όπως όλοι οι άρχοντες της Ρώμης μαζί! Δεν θέλω να στερούμαι άλλο τις χαρές της ζωής, δεν μπορώ να υποφέρω διαρκώς επειδή αυτό υποτίθεται θα με βοηθήσει να παραμένω υγιής. Υγιής δεν παραμένω μόνο επειδή ακολουθώ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και επειδή δεν αφήνω την ψυχή μου στερημένη. Σήμερα θα φάω ένα κομμάτι πίτσα παραπάνω. Την κοιτάζω και με κοιτάζει τόση ώρα, αποφάσισα να μην της αντισταθώ!

Δεν θα αγαπούσες το κορμί μου αν είχε μία κοιλιά πιο φουσκωμένη δηλαδή; Αν ήμουν μία μέρα ευτυχισμένη και όχι στερημένη; Μα να μη φάω ένα ακόμα κομμάτι από την πίτσα μαργαρίτα με τη σάλτσα της μόνο και τα μυρωδικά της. Με το υπέροχό της το πέστο που μοσχομυρίζει. Αμαρτία είναι σίγουρα, άμα στη γεύση της δεν παραδοθώ. Δεν μπορώ άλλο να καταπιέζω το σώμα μου για να αισθάνομαι ωραιότητα. Θέλω να αφεθώ σε μία χαρά της ζωής, σε μία γεύση χωρίς ενοχές. Σε μία αίσθηση που δεν θα τη συνοδεύει ο φόβος, η αγωνία, το ζύγισμα. Δεν είναι υγιές να μου στερώ κάθε χαρά, κάθε απόλαυση, κάθε γεύση που μου προκαλεί ευτυχία. Και ναι, δεν θέλω να είμαι πάντα τυπική, θέλω να φάω ένα κομμάτι πίτσα παραπάνω!


Δεν θα γίνω όμορφη με το να γεμίσω στερήσεις, με το να χάσω κάθε χαρά και να στεγνώσω από κάθε ευχαρίστηση. Ούτε ο Άγιος Αυγουστίνος ο οποίος αναφωνούσε «Κύριε, δώσε μου σεμνότητα και εγκράτεια, αλλά όχι αμέσως!». Ω ναι, ακόμα και αυτός! Δεν χρειάζεται να βάζω πάντα βέτο σε κάθε γαστρονομική ατασθαλία που επιθυμεί να πράξει η κοιλιά μου. Ακόμα και να φουσκώσει λίγο η κοιλιά μου, το ίδιο θα την αγαπώ, πάλι εγώ θα είμαι. Ένα κομμάτι πίτσα παραπάνω, αχ τι ωραία! Αλλά και δύο και τρία μη σου πω, ακόμα καλύτερα! Τη ζωή την απολαμβάνεις πολλές φορές, όχι ακολουθώντας δίχως αντίσταση κάθε της πρέπει. Αλλά και όχι να κλείνεις τα μάτια στις απαιτήσεις της και αντιλαμβάνεσαι πως υγεία δεν σημαίνει στέρηση και απώλεια κάθε χαράς.

Μαρία Σκαμπαρδώνη


Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.