Όταν σου είπα πως το χαμόγελο είναι το πιο δυνατό όπλο σε αυτή τη ζωή, το εννοούσα! Φορές αρκούμαι σε ένα χαμόγελο, αντί μιας απάντησης, φωτίζει μια όψη διαφορετική από εκείνη των λέξεων! Το χαμόγελο αφοπλίζει την αγένεια, την κακοτροπιά και ενίοτε εξευμενίζει την καταχνιά! Σε νιώθω, δεν μπορείς να είσαι εντάξει με τα τόσα που σου συμβαίνουν, αλλά καρδούλα μου κοίτα, έχεις ακόμα πολλούς λόγους να γελάς! Έχεις εσένα, έχεις έναν κόσμο γύρω σου που πιστεύει σ’ εσένα, που θέλει μόνο την ευτυχία σου! Θα ήθελες να προσπαθήσεις να αλλάξεις, έστω λίγο την σκέψη σου; Ν’ ανακατευθύνεις την ενέργειά σου; Ν’ αγαπήσεις την ασχήμια σου; Ν’ αναθεωρήσεις τους σκοπούς σου; Κοίτα πόσους πολλούς λόγους έχεις να γελάς και πόσους ακόμα θα εφεύρεις!

Και μην ξεχνάς, έχεις εμένα. Δεν σου λέω πως δεν «τραβώ ζόρια», αλλά αν εσύ μου γελάς, τότε φωτίζεις την ημέρα μου, δίνεις ώθηση και δύναμη να αγωνίζομαι με τους προσωπικούς μου δαίμονες, με την βαρετή και απαιτητική καθημερινότητα. Έχω σύμμαχο την αγάπη σου, την φροντίδα και την παρέα σου να με παρηγορεί και να με δυναμώνει, να δίνει νόημα στις ημέρες μου, πνοή στην ζωή μου, και φως στα μάτια μου! Όσο περίπλοκα και μεγάλα και αν είναι τα προβλήματά σου, μην αφήνεσαι να σε νικήσει η απελπισία, αξίζεις πολλά περισσότερα από την ανάλωσή σου σε καταστάσεις και ανθρώπους που δεν σου ταιριάζουν. Και γέλα, όχι γιατί δεν είσαι σοβαρός, αλλά γιατί ζεις μόνο μια φορά και αυτή είναι τώρα! Βάλε τα δυνατά σου και κάνε με χαρούμενη, δείξε μου τον δρόμο της ελπίδας! Γέλα μου!


Ελένη Ρέγγα

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.