Λυπάμαι, αλλά μερικοί έχετε γίνει ένα με την τοξικότητα. Εσείς και αυτή, δεν είστε πλέον δύο ξεχωριστές οντότητες. Όχι, έχετε γίνει πλέον ένα και τρέφεστε από τους άλλους. Τρέχετε να φάτε ό,τι μπορείτε, από κάτι δύστυχους που σας εμπιστεύτηκαν την ψυχή τους. Έχετε ενωθεί με το ψέμα. “Καλωδιακή ψευτιά” ονομάζεται, συνδεδεμένη στο μικρό κεφάλι σας. Εκεί ζείτε, μέσα από αυτό αναπνέετε και μέσα από αυτό μιλάτε. Είστε το ψέμα τo ίδιο. Πουλάτε τον εαυτό σας και πλασάρετε μια φαινομενική και εύθραυστη καλοσύνη, η οποία κινδυνεύει να σπάσει από στιγμή σε στιγμή, με το φύσημα ενός απαλού απογευματινού αέρα. Και απελευθερώνεται έτσι το δηλητήριό σας…


Μεριμνάτε για την καλοπέρασή σας, πατώντας πραγματικά επί πτωμάτων. Ναι, για σας ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, φτιάξατε και ένα θρόνο τόσο εξαιρετικά άνοστο, με επικίνδυνες στροφές. Και αυτός ο ίδιος ο θρόνος σας, είναι που θα σας ρίξει, γιατί είναι από φτηνά υλικά. Είστε αλλεργικοί στους χρυσούς θρόνους. Οι έννοια των λέξεων καλοσύνη, ευγνωμοσύνη, ταπεινότητα, ειλικρίνεια, σας είναι άγνωστες και απουσιάζουν από το λεξιλόγιό σας. Αντίθετα οι λέξεις κακία, αχαριστία, αλαζονεία και ναρκισσισμός, σας είναι οικείες και σας πάνε γάντι. Συγχωρέστε εμένα και το φτωχό μυαλό μου, αλλά πιστεύω πως κάποιος πρέπει να σας πει τα πράγματα ως έχουν. Και η αλήθεια πονάει, αλλά πάντα νικάει και βγαίνει στο φως. Όσες μάσκες ανθρωπισμού και να φορέσετε, θα πέσουν. Και αν θέλετε να πείτε ότι «δικάζω», ελευθέρα. Εγώ όμως όλο και ψιθυρίζω… κοίτα ρε κάτι “άνθρωποι”!


Μαρία Τσιντίδου

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.